Η Μέρκελ κατσάδιασε τον Ερντογάν και εκείνος πήγε την κουβέντα στα εγγόνια του

Η Μέρκελ κατσάδιασε τον Ερντογάν και εκείνος πήγε την κουβέντα στα εγγόνια του
Άνγκελα Μέρκελ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Francisco Seco

Η "παρατήρηση" της Μέρκελ προς τον Ερντογάν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και η αμήχανη απάντησή του.

Μια αμήχανη στιγμή είχαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Κωνσταντινούπολη το περασμένο Σάββατο (16/10).

Συγκεκριμένα, η Άγκελα Μέρκελ, η οποία βρέθηκε στην Τουρκία στο πλαίσιο των τελευταίων ταξιδιών της ως Καγκελάριος της Γερμανίας, έκανε “παρατήρηση” στον Ερντογάν on camera, όταν αυτός αναφέρθηκε στις κυβερνήσεις συνασπισμού, αναφέροντας ότι είναι καλύτερο το προεδρικό σύστημα.

“Για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Δε θέλω να υπάρχει η εντύπωση πως δεν είμαι ικανοποιημένη από τη συνεργασία από τα μέλη της κυβέρνησης συνασπισμού. Αυτή είναι η ιδιότητα των γερμανικών κυβερνήσεων. Έτσι είναι η δομή τους. Δεν επιθυμούμε προεδρικό σύστημα. Όμως παρόλα αυτά θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, απαντώντας με μία δόση χιούμορ. “Κυρία Καγκελάριε, ήδη κάπου κάπου τα παράπονά σας τα είπατε σε εμένα”, απάντησε γελώντας, ενώ αναφέρθηκε σε ένα αστείο περιστατικό με τα εγγόνια του, αλλάζοντας το κλίμα.

Δείτε το στιγμιότυπο από το 03:00 και μετά:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα