Η Μόσχα “τρολάρει” τον Πομπέο και το Twitter την αποθεώνει

Η Μόσχα “τρολάρει” τον Πομπέο και το Twitter την αποθεώνει
Twitter

Ο ιστορικός διαδικτυακός "διάλογος" του ρωσικού με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. "Σιγά εσείς σκληροί τύποι" έγραψε η Μόσχα στον Πομπέο.

Στις κατηγορίες που θέλουν τις ΗΠΑ να υπήρξαν “πολύ μαλακές” απέναντι στην Ρωσία τα τελευταία χρόνια θέλησε να δώσει μία απάντηση ο Μάικ Πομπέο, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε μία φωτογραφία του Πούτιν με τις λέξεις “Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία!” να καλύπτουν το πρόσωπό του και με hashtag#LeadingFromTheFront (ΗγεσίαΑπόΤηνΠρώτηΓραμμή).

“Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία… ας μιλήσουμε για τη Ρωσία, ξεπερνώντας το θόρυβο. Καμία διοίκηση δεν ήταν τόσο σκληρή στη Ρωσία όσο και εμείς. Τελεία και παύλα. Κοιτάξτε τα στατιστικά” αναφέρει χαρακτηριστικά ο απερχόμενος αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση και αρκετά ειρωνική.

“Μπράβο σας σκληροί τύποι”, έγραψε χρησιμοποιώντας το ίδιο hashtag με το τουίτ του Πομπέο και επισυνάπτοντας τον εμβληματικό πίνακα του ζωγράφου Άντολφ Νόρτεν με τίτλο “Η Υποχώρηση του Ναπολέοντα από τη Μόσχα”. Τα λεγόμενα του Πομπέο παρατίθενται στον πίνακα.

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης, αρχηγός της Γαλλίας στις αρχές του 19ου αιώνα, υπέστη ήττα όταν προσπάθησε να εισβάλει στη Ρωσία, ενώ παρά τις αρχικές επιτυχίες, ο στρατός του, που λιμοκτονούσε και πάγωσε από το κρύο μέσα στο βαρύ χειμώνα της Μόσχας, αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα