Η Ντέμπορα Ντούγκαν απολύθηκε από την Ακαδημία των Grammy

Η Ντέμπορα Ντούγκαν απολύθηκε από την Ακαδημία των Grammy
Η Ντέμπορα Ντούγκαν, πρόεδρος/διευθύνουσα σύμβουλος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ Eric Jamison/Invision/AP

Τι απάντησε ο δικηγόρος της Ντέμπορα Ντούγκαν για την απόλυσή της από την Ακαδημία των Grammy μετά από κατηγορίες για «ανάρμοστη συμπεριφορά» σε εργαζόμενο.

Η Ντέμπορα Ντούγκαν, η οποία είχε τεθεί σε διοικητική άδεια ως πρόεδρος/διευθύνουσα σύμβουλος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ, τον περασμένο Ιανουάριο μετά από κατηγορίες για «ανάρμοστη συμπεριφορά» σε εργαζόμενο πηγές αναφέρουν ότι ήταν πρώην βοηθός της), παύθηκε από τα καθήκοντά της, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός.

Στην επιστολή προς τα μέλη της, η Ακαδημία διευκρινίζει ότι θα ξεκινήσει την αναζήτηση νέου προέδρου/ διευθύνοντος συμβούλου «τις επόμενες ημέρες».

Η κίνηση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Ντέμπορα Ντούγκαν, η οποία τέθηκε σε άδεια λίγες ημέρες πριν από την τελετή απονομής των βραβείων Grammy, αμφισβήτησε έντονα την εκδοχή της Ακαδημίας για τα γεγονότα με μια νομική καταγγελία και αρκετές δηλώσεις για πολλές περιπτώσεις κακοδιοίκησης, για παρατυπίες στη διαδικασία ψηφοφορίας, για «σκανδαλώδεις συγκρούσεις συμφερόντων και για νοοτροπία “λέσχης ανδρών”».

Κατήγγειλε επίσης ότι ο νομικός Τζόελ Κατζ, εκτελεστικό στέλεχος της Ακαδημίας την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Τι απάντησε ο δικηγόρος της στις κατηγορίες

Ως απάντηση στην απόλυση της Ντέμπορα Ντούγκαν ο δικηγόρός της Νταγκ Γουίντορ δήλωσε στο Variety: «Η απόφαση της Ακαδημίας να παύσει από τα καθήκοντά της την Ντέμπορα Ντούγκαν και αμέσως να διαρρεύσει τις πληροφορίες στον Τύπο δείχνει ότι δεν θα σταματήσει με τίποτα να προστατεύει και να διατηρεί μια κουλτούρα μισογυνισμού, διακρίσεων, σεξουαλικής παρενόχλησης, διαφθοράς και συγκρούσεων συμφερόντων. Η απόφαση είναι αξιολύπητη και, εν ευθέτω χρόνω, η Ακαδημία, η ηγεσία της και οι δικηγόροι της θα λογοδοτήσουν σύμφωνα με το νόμο».

«Προσλήφθηκα από την Ακαδημία Εγγραφής για να φέρω θετική αλλαγή. Δυστυχώς, δεν ήμουν σε θέση να το κάνω ως διευθύνουσα σύμβουλος. Ενώ είμαι απογοητευμένη από αυτήν την τελευταία εξέλιξη, δεν με εκπλήσσει, με δεδομένο τον τρόπο, με τον οποίο η Ακαδημία αντιμετωπίζει τους πληροφοριοδότες. Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στις υποτιθέμενες έρευνες δεν συμπεριέλαβαν συνέντευξη με εμένα και ότι δεν αντιμετώπισαν τις καταγγελίες για σύγκρουση συμφερόντων και παρατυπίες στην ψηφοφορία. Οι καλλιτέχνες αξίζουν το καλύτερο. Για μένα, αυτό είναι το πραγματικό νόημα τού να κάνεις βήματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα