Η περίπτωση “Κωσταλέξι” της Κολίν Σταν – Έμεινε αιχμάλωτη σε ένα φέρετρο για 7 χρόνια

Η περίπτωση “Κωσταλέξι” της Κολίν Σταν – Έμεινε αιχμάλωτη σε ένα φέρετρο για 7 χρόνια

Η φρικιαστική ιστορία της Κολίν Σταν, του "κοριτσιού στο κουτί", που απήχθη από ένα ζευγάρι και έγινε έρμαιο των αρρωστημένων του μυαλών και ειδεχθών του πράξεων. Ένα περιστατικό-δίδαγμα για αυτούς που εμπιστεύονται την πρώτη εικόνα.

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες, ωστόσο, η ιστορία της Κολίν Σταν εξακολουθεί να αποτελεί σημείο και αφορμή σκοτεινών αναμνήσεων, αφιερωμάτων ή και επικλήσεων σε περιπτώσεις που θυμίζουν τη δική της.

Τη χρονιά που η υπόθεση Κωσταλέξι σόκαρε το πανελλήνιο, η Κολίν Σταν συμπλήρωνε τα 22 της χρόνια, έχοντας περάσει ήδη τον πρώτο εφιαλτικό χρόνο, από τα συνολικά επτά, κλεισμένη σε ένα φέρετρο.

Όλα ξεκίνησαν στις 19 Μαΐου του 1977. Η Κολίν Σταν, στα 20 της, ξεκίνησε από το Όρεγκον με προορισμό τη Βόρεια Καλιφόρνια για ένα πάρτι, θέλοντας να βρεθεί εκεί με τον αγαπημένο της τρόπο: Το ωτοστόπ. Αισθανόταν πως είχε αποκτήσει μία εμπειρία σε αυτό, την οποία μάλιστα επιστράτευσε, απορρίπτοντας δύο αυτοκίνητα που δεν της “γέμιζαν” το μάτι λόγω των ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτή. Η νεαρή κοπέλα περίμενε για το “τέλειο πακέτο” μέχρι να δεχτεί να επιβιβαστεί σε ένα όχημα ξένων και θεώρησε πως το βρήκε όταν ένα μπλε βανάκι σταμάτησε δίπλα της.

Η εικόνα και η εμπιστοσύνη της ευχάριστης οικογένειας που απέπνεαν ο 23χρονος οδηγός Κάμερον Χούκερ και η 19χρονη σύζυγός του, Τζάνις Χούκερ, μα πολύ περισσότερο το βρέφος και η ασφαλής του πρόσδεση στο πίσω κάθισμα, έπεισαν την Κολίν Σταν να μπει στο αυτοκίνητο. Εκείνη η εικόνα, πειστήριο στα νεανικά απονήρευτα μάτια της, των νεαρών και έντιμων εργαζόμενων γονέων, θα στοίχειωναν τις σκέψεις, τα όνειρα και ολόκληρη τη μετέπειτα ζωή της.


Στην αρχή της διαδρομής όλα έμοιαζαν ευχάριστα, με την Κολίν να σκέφτεται πλέον μόνο τη στιγμή που θα έφτανε στο φιλικό σπίτι και θα κατάφερνε με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο να μη χάσει το πάρτι που τόσο περίμενε. Η φρικιαστική περιπέτεια, ωστόσο, μόλις ξεκινούσε…

Αυτό που δεν ήξερε η νεαρή κοπέλα ήταν πως, ο άντρας που καθόταν στο μπροστινό κάθισμα, ξυλοκόπος στο επάγγελμα, βιαιοπραγούσε συστηματικά σε βάρος της γυναίκας δίπλα του, που από την πλευρά της, έχοντας κυριευτεί από το “σύνδρομο της Στοκχόλμης” και φοβούμενη για την ασφάλεια του παιδιού της, συνέχιζε να βρίσκεται στο πλευρό του. Η ίδια, άλλωστε, συχνά, από θύμα είχε τον ρόλο του θύτη, έστω και του έμμεσου, καθώς υπό την ανοχή και το βλέμμα της, ο Κάμερον έφερνε στο σπίτι τακτικά γυναίκες, κρατώντας τις έγκλειστες και υποβάλλοντάς τις σε σεξουαλικά βασανιστήρια, ικανοποιώντας τις αρρωστημένες του επιθυμίες, μαζί και την ιδέα να τις βασανίζει, χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα να φωνάξουν.

Το ζευγάρι μάλιστα, έναν χρόνο πριν απαγάγει την Κολίν, είχε πράξει το ίδιο με μία άλλη κοπέλα, τη Μέρι Ελίζαμπεθ Σπάνεϊκ, την οποία ο Κάμερον κρέμασε από το ταβάνι και την υπέβαλε σε βασανιστήρια, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να αφαιρέσει τις φωνητικές της χορδές, πριν τη δολοφονήσει και, με τη βοήθεια της Τζάνις, τη θάψει σε ένα ερημικό μέρος.

Τα επτά χρόνια της κολάσεως

Η Κολίν Σταν θα έπαιρνε σειρά στα ειδεχθή παιχνίδια του ψυχικά διαταραγμένου ζεύγους. Μολονότι στον τερματισμό αυτής της εφιαλτικής διαδρομής κατάφερε να δει το φως του ήλιου, σε αντίθεση με τη Μέρι Ελίζαμπεθ, η διάρκειά της ήταν πολύ μεγαλύτερη. Από τη στιγμή που η ατμόσφαιρα στο βανάκι άρχισε να φορτίζεται και η διαδρομή άλλαξε απότομα με το όχημα πλέον να κατευθύνεται σε άγνωστο προορισμό, η Κολίν Σταν είχε γίνει το νέο θήραμα του Κάμερον και της Τζάνις, πράγμα που της έδωσαν να καταλάβει όταν ο 23χρονος της έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό, ζητώντας της να διαλέξει ανάμεσα στη σιγή και στον θάνατο. Για τα επόμενα επτά χρόνια, την κρατούσαν κλεισμένη σε ένα κουτί που έμοιαζε με φέρετρο.

Από εκεί, την έβγαζαν μόνο για να την κακοποιήσουν σεξουαλικά και να την υποβάλλουν σε βασανιστήρια, βγαλμένα από ταινίες τρόμου. Ο Κάμερον την κακοποιούσε, τη χτυπούσε, της έκανε ηλεκτροπληξία, την είχε κάνει αντικείμενο για την ικανοποίηση των πιο κρυφών του σαδιστικών φαντασιώσεων. Όλα αυτά, με τη Τζάνις θεατή, αν και η δική της ενδεχόμενη ικανοποίηση από το φρικιαστικό θέαμα, 30 χρόνια μετά, παραμένει ένα σκοτεινό σημείο της ιστορίας.

Η Κολίν έμενε κλεισμένη στο κουτί τις 23 ώρες της ημέρας. Της επέτρεπαν να βγει από αυτό μόνο για να φάει και να βασανιστεί. Μάλιστα, οι ψευδείς ισχυρισμοί του Κάμερον πως όλο αυτό ήταν δήθεν μέρος των τελετουργικών μίας πανίσχυρης ομάδας με την ονομασία “The Company” που είχε ήδη απειλήσει την οικογένειά της, ενέτειναν τον φόβο της και έκοψαν κάθε αρχική προσδοκία για απόπειρα απόδρασης. Αυτό, άλλωστε, ήθελε να πετύχει και ο Κάμερον, που ήθελε να έχει αιχμάλωτο ένα ναρκωμένο θήραμα, εγκαταλελειμμένο στις άναρθρες κραυγές του. Γι’ αυτό, άλλωστε, της ξεκαθάρισε πως για την υπόλοιπη ζωή της θα ήταν η σκλάβα του, δεν θα μιλά χωρίς την άδειά του και θα ακούει πια στο όνομα “Κέι”.

Το φως της ελευθερίας

Την ίδια περίοδο, οι γονείς της Κολίν αναζητούσαν την εξαφανισμένη κόρη τους, ωστόσο, με τα χρόνια να έχουν περάσει, οι ελπίδες τους είχαν εξανεμιστεί και η ιδέα της απαγωγής και της δολοφονίας της κόρης τους, τους έφερε ενώπιον της πιο εχθρική συμφιλίωσης. Παράλληλα, η νεαρή κοπέλα, στο απομακρυσμένο σπίτι των Χούκερς στην Καλιφόρνια είχε αρχίσει να έχει κάποια ψήγματα ελευθερίας. Μπορούσε να αναπνέει περισσότερη ώρα εκτός του κουτιού, ή ακόμη και να εργάζεται στον κήπο. Μάλιστα, η σατανική σκέψη του Κάμερον έφερε μία μέρα αυτόν και την Κολίν μπροστά στους γονείς της! Στις 18 Μαρτίου του 1981 εμφανίστηκαν στο σπίτι τους παριστάνοντας το ζευγάρι, με τη νεαρή κοπέλα να τους λέει πως είναι ευτυχισμένη με τον νέο της σύντροφο και να αποχωρεί ξανά, χωρίς να δηλώνει τον επόμενο προορισμό της. Οι γονείς της κοπέλας, ανακουφίστηκαν βλέποντας την κόρη τους ζωντανή, αλλά δεν πείστηκαν από την ιστορία της. Η οικογένεια υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά με την ξαφνική παρουσία της στο σπίτι, δίπλα σε έναν άγνωστο άνδρα, ωστόσο, υπό τον φόβο να εξαφανιστεί για άλλα τέσσερα χρόνια, έμειναν άπραγοι.

Ο Κάμερον επέστρεψε στην Καλιφόρνια με την Κολίν, έχοντας πια έναν νέο στόχο. Να την παντρευτεί. Σε αυτό το σχέδιο, ωστόσο, η σύζυγός του δεν θα ήταν σύμμαχος, αλλά εχθρός. Η υποβόσκουσα αντιζηλία, έστρεψε την Τζάνις εναντίον του συζύγου της, τάχθηκε στο πλευρό της Κολίν και της είπε όλη την αλήθεια σχετικά με τη “The Company”, βοηθώντας τη μάλιστα να αποδράσει, αφού τον ανέφερε και στην αστυνομία.

Η Κολίν ξέφυγε μετά από 7 χρόνια εγκλεισμού σε ένα αυτοσχέδιο φέρετρο, στο οποίο έθαψε τις πιο σκοτεινές και εφιαλτικές της αναμνήσεις, πνίγοντας καθημερινές απόκοσμες φωνές, μετά από κάθε νέα φρικιαστική δοκιμασία στην οποία υποβαλλόταν. Ο Κάμερον Χούκερ συνελήφθη και κρίθηκε ένοχος για απαγωγή και σεξουαλικές επιθέσεις. Καταδικάστηκε σε 104 χρόνια φυλάκιση.

Η Κολίν είναι πλέον 64 ετών. Η ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ αλλά και ταινία με τίτλο “Girl in the Box”. Ζει στην Καλιφόρνια, έχει κάνει τέσσερις γάμους, ενώ πλέον, από “κορίτσι σε κουτί”, φέρει το προσωνύμιο της “μητέρας” και “γιαγιάς”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα