Η Ρωσία δικαιολογεί τη χρήση βίας στις διαδηλώσεις για τον Ναβάλνι

Η Ρωσία δικαιολογεί τη χρήση βίας στις διαδηλώσεις για τον Ναβάλνι
Υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της φυλάκισής του. AP

Πάνω από 1.400 συλλήψεις σημειώθηκαν την Τρίτη όταν υποστηρικτές του Ναβάλνι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της φυλάκισής του. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η αστυνομία δικαίως χρησιμοποίησε σκληρές μεθόδους εναντίον τους.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η ρωσική αστυνομία δικαίως χρησιμοποίησε σκληρές μεθόδους για να διαλύσει τους διαδηλωτές που ζητούσαν την αποφυλάκιση του Αλεξέι Ναβάλνι και ότι η παράνομη δραστηριότητα έπρεπε να αναχαιτιστεί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι εκκλήσεις των υποστηρικτών του Ναβάλνι προς τους Ρώσους για να βγουν στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά της φυλάκισης του Ναβάλνι συνιστούν πρόκληση.

Η αστυνομία την Τρίτη συνέλαβε περισσότερους από 1.400 διαδηλωτές υπέρ του Ναβάλνι, σύμφωνα με την μκο OVD-Info.

Στον επικριτή του Κρεμλίνου επιβλήθηκε χθες ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, αλλά θα εκτίσει δύο χρόνια και οκτώ μήνες επειδή έχει εκτίσει στο παρελθόν ποινή σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι θα εφεσιβάλουν την ποινή.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η ΕΕ κάλεσαν την Μόσχα να απελευθερώσει άμεσα τον Ναβάλνι και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί στενά με τους συμμάχους της ώστε να λογοδοτήσει η Μόσχα.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το Βερολίνο θα συζητήσει για το θέμα με τους ευρωπαίους εταίρους του.

Από την πλευρά της, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφρασε σήμερα την βαθιά απογοήτευσή της για την καταδίκη του Ναβάλνι και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των ειρηνικών διαδηλωτών, μεταξύ των περίπου 1.400 συλληφθέντων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα