Η Ρωσία το ομολογεί: Η κατάσταση στη Λιβύη έχει επιδεινωθεί

Λιβύη
Λιβύη AP

Λίγα μόλις 24ώρα από τη γνωστοποίηση της είδησης ότι οι Ρώσοι μισθοφόροι υποχωρούν, η Ρωσία παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στη Λιβύη έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαπιστώνει ότι στη Λιβύη άλλαξε ο συσχετισμός των δυνάμεων χάρη στην έξωθεν μαζική βοήθεια, ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και δεν υφίσταται πλέον εκεχειρία καθώς οι εχθροπραξίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ότι η συνέχιση της κρίσης εγκυμονεί καταστροφικές συνέπειες για τον πολύπαθο λαό της.

«Διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στη Λιβύη εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Η εκεχειρία, που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, τελικά δεν εφαρμόζεται. Οι εχθροπραξίες, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ξανάρχισαν και είναι σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας σε on-line διάσκεψη της Διπλωματικής Λέσχης της Μόσχας.

ADVERTISING

«Παράλληλα», είπε η Ζαχάροβα, «η κατάσταση επί του πεδίου διαφέρει ουσιαστικά από εκείνη που υπήρχε την στιγμή που τερματίσθηκαν οι ένοπλες συγκρούσεις. Χάρη στην μαζική έξωθεν βοήθεια ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει αλλάξει». «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η περαιτέρω συνέχιση της σημερινής κρίσης, την οποία χαρακτηρίζουμε συστημική κρίση, απειλεί την Λιβύη και τον πολύπαθο λαό της με καταστροφικές συνέπειες», κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Προ ημερών υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που ήθελαν τους Ρώσους μισθοφόρους της ομάδας Wagner που πολεμούν στο πλευρό του Στρατάρχη Χάφταρ να υποχωρούν από τις θέσεις τους λόγω της γενικής αντεπίθεσης των δυνάμεων της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζονται από Σύρους, υποστηριζόμενους από την Τουρκία, μισθοφόρους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιβύη, Ρωσία

24Media Network