Η θύελλα του αιώνα: Ο κυκλώνας Μάικλ έφτασε στη Φλόριντα -“Αναζητήστε καταφύγιο”

Η θύελλα του αιώνα: Ο κυκλώνας Μάικλ έφτασε στη Φλόριντα -“Αναζητήστε καταφύγιο”
Κάτοικοι της Φλόριντα έχουν βρει καταφύγιο σε λύκειο ενόψει του κυκλώνα Μάικλ AP

Ενώ ο κυκλώνας Michael άρχισε να σφυροκοπά τις ακτές της Φλόριντα, οι αρχές απευθύνουν δραματική έκκληση στους εναπομείναντες κατοίκους να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια.

Δραματική έκκληση στους κατοίκους να κρυφτούν σε όσο πιο ασφαλή καταφύγια μπορούν να βρουν απευθύνουν οι αρχές της Φλόριντα, καθώς ο κυκλώνας Michael άρχισε ήδη να σαρώνει τις ακτές της και αναμένεται να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

“Όποιος έφυγε, έφυγε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ, ζητώντας από τους εναπομείναντες κατοίκους να μην κυκλοφορούν άλλο στους δρόμους, τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι όποιος επιχειρήσει να μετακινηθεί τις επόμενες ώρες είναι σαν να υπογράφει τη θανατική καταδίκη του.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ:

“Αν επιλέξατε να μην φύγετε, δεν υπάρχει πια χρόνος για να το κάνετε. Είναι πια πολύ αργά για να κυκλοφορείτε στο δρόμο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο ίδιος άλλωστε, είχε ενημερώσει τους συμπολίτες του τα τελευταία 24ωρα ότι πιθανότατα αυτή θα είναι “η χειρότερη θύελλα που έχουμε ζήσει τον τελευταίο αιώνα”, θέτοντας σε εφαρμογή σχέδιο εκκένωσης για πάνω από 500.000 ανθρώπους σε 22 συνολικά κομητείες. Συνολικά εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν 3,8 εκατ. κάτοικοι, ενώ οι προειδοποιήσεις που έχουν εκδοθεί αφορούν συνολικά πληθυσμό 15,9 εκατ, κατοίκων σε διάφορες πολιτείες.

Οι δορυφορικές εικόνες του κυκλώνα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές, προκαλώντας δέος απέναντι στη δύναμη της φύσης. Ο κυκλώνας που βρίσκεται στη βαθμίδα 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ – Σίμσον, ενισχύθηκε περαιτέρω τις τελευταίες ώρες περνώντας από τον Κόλπο του Μεξικού, την Κεντρική Αμερική και τη Δυτική Κούβα. Ο “Μάικλ” αναμένεται να ανεβάσει τη στάθμη ρτης θάλασσας τουλάχιστον κατά τέσσερα μέτρα, να προκαλέσει σφοδρές καταιγίδες και επακόλουθες πλημμύρες, ενώ η ταχύτητα των ανέμων θα υπερβεί σημαντικά τα 200 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με Αμερικανούς μετεωρολόγους, η ισχύς του είναι αντίστοιχη με αυτή ενός ανεμοστρόβιλου, με τη διαφορά ότι αντί να διαρκέσει 30 δευτερόλεπτα θα διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα!

Οι αρχές εκτιμούν ότι μετά το πέρασμα του Μάικλ έκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό “για πολλές μέρες”. Ήδη κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 35 κομητείες και έχουν τεθεί σε επιφυλακή 2.500 μέλη της Εθνοφυλακής και 1.000 μέλη σωστικών συνεργείων.

Αξιοσημείωτο είναι τέλος το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον έχει δώσει ήδη εντολή για άμεση αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων προς ενίσχυση της πολιτείας της Φλόριντα, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα