Ύαινες άρπαξαν 87χρονο από το κρεβάτι του και τον κατασπάραξαν

Ύαινες άρπαξαν 87χρονο από το κρεβάτι του και τον κατασπάραξαν
Ύαινα shuuterstock

Ο άτυχος ηλικιωμένος από τη Ζιμπάμπουε, που κοιμόταν όταν έγινε το κακό, βρέθηκε από συγχωριανούς του χωρίς το κάτω μέρος του σώματός του. Πώς το εξηγούν οι ειδικοί.

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας ηλικιωμένος στη Ζιμπάμπουε, όταν μια αγέλη από ύαινες τον άρπαξε από το κρεβάτι την ώρα που κοιμόταν, τον τράβηξε έξω και τον κατασπάραξε.

Ο άτυχος άνδρας, 87 ετών, σύρθηκε από τα άγρια θηλαστικά πάνω από 300 μέτρα. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε αγροτική περιοχή στα κεντρικά της χώρας. Όταν συγχωριανοί του βρήκαν το άψυχο σώμα του, έλειπε το κάτω μισό του.

Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω twitter, εκπρόσωπος της Αρχής Διαχείρισης Πάρκων και Άγριας Ζωής της Ζιμπάμπουε, ο οποίος έγραψε: “Ένας ηλικιωμένος άνδρας που σκοτώθηκε από μια αφγέλη από ύαινες στο Τσιρουμάντζου (87 ετών) έμενε μόνος του. Κοιμόταν σε μια καλύβα όταν συνέβη το ατυχές περιστατικό. Τον έσυραν για περίπου 300 μέτρα, και το κάτω μέρος του σώματος του έλειπε. Τα σημάδια από το σύρσιμο και τα ίχνη των υαινών ήταν ορατά”.

Μετά το περιστατικό αυτό οι ντόπιοι κλήθηκαν να είναι προσεκτικοί, να αποφεύγουν να κινούνται τη νύχτα και να κρατούν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά μέχρι να συλληφθούν τα ζώα.

Οι επιθέσεις σε ζώα δεν είναι ασυνήθιστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αρμόδιας αρχής.

“Αυτά συμβαίνουν συνήθως αυτή τη στιγμή του χρόνου, επειδή είναι οι ξηρότεροι μήνες κατά τους οποίους συνήθως τα τρόφιμα και το νερό είναι λιγοστά. Έτσι τα ζώα μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις – και σε αγέλες- αναζητώντας τροφή” είπε στο CNN.

Το πρόβλημα, πρόσθεσε, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον υπερπληθυσμό των ζώων. Αυτό επιδεινώθηκε από την καταστροφή των οικοτόπων τους από την κλιματική αλλαγή, ενώ η πανδημία κορονοϊού έκανε τα πράγματα χειρότερα, είπε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα