Ιαπωνία: Η πριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε "κοινό θνητό" και έχασε τη βασιλική ιδιότητα

Η πριγκίπισσα Μάκο, ανιψιά του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο γάμο της με τον Κέι Κομούρο
Η πριγκίπισσα Μάκο, ανιψιά του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο γάμο της με τον Κέι Κομούρο NICOLAS DATICHE/POOL PHOTO VIA AP

Και επίσημα εκτός της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ιαπωνίας η πριγκίπισσα Μάκο μετά τον γάμο της με "κοινό θνητό". Αρνήθηκε να λάβει γαμήλιο δώρο ύψους 1,36 εκατ. δολαρίων.

Η πριγκίπισσα Μάκο, ανιψιά του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, παντρεύτηκε τον Κέι Κομούρο, δικηγόρο, με αποτέλεσμα να χάσει για πάντα την αυτοκρατορική της ιδιότητα. Έτσι, για πρώτη φορά στη ζωή της, η πριγκίπισσα Μάκο αποκτά επώνυμο, εκείνο του συζύγου της.

Σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν την ιδιότητά τους μετά το γάμο με έναν "κοινό θνητό", κάτι που ωστόσο δεν προβλέπεται για τα αρσενικά μέλη.

ADVERTISING

Η πριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε με καθυστέρηση τριών ετών τον Κέι Κομούρο, εξ' αιτίας ενός χρηματικού σκανδάλου που έχει διχάσει τους Ιάπωνες και εμπλέκει τη μητέρα του Κομούρο.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις του κόσμου, η Μάκο αρνήθηκε να λάβει το γαμήλιο δώρο ύψους περίπου 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων που συνήθως λαμβάνουν οι γυναίκες της αυτοκρατορικής οικογένειας που αποχωρούν από αυτή.

Αξιωματούχος του παλατιού κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα σε τοπικό γραφείο και ο γάμος είναι πλέον επίσημος. Το ζευγάρι- 30 ετών αμφότεροι- απέφυγαν τα τελετουργικά που συνήθως συνοδεύουν έναν αυτοκρατορικό γάμο.

Η Μάκο εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της μπροστά σε επιλεγμένη ομάδα δημοσιογράφων. Οι νεόνυμφοι ζήτησαν συγγνώμη για τυχόν προβλήματα που προκάλεσε ο γάμος τους και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους σε όσους τους στήριξαν.

"Για μένα, ο Κέι είναι μια πολύ σημαντική, απαραίτητη ύπαρξη", είπε η Μάκο, φορώντας ένα παστέλ φόρεμα και πέρλες.

Η Μάκο, η οποία δεν θα φέρει πλέον τον τίτλο της πριγκίπισσας, δεν είναι η πρώτη γυναίκα που εγκαταλείπει τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας. Η τελευταία που το έκανε ήταν η θεία της, Σαγιάκο, μοναχοκόρη του αυτοκράτορα Ακιχίτο, όταν παντρεύτηκε τον πολεοδόμο Γιοσίκι Κουρόντα το 2005.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιαπωνία
SHARE:

24Media Network