Ιαπωνία: Καταγγέλλει ότι πλοία του κινεζικού λιμενικού μπήκαν στα χωρικά της ύδατα

Ιαπωνία: Καταγγέλλει ότι πλοία του κινεζικού λιμενικού μπήκαν στα χωρικά της ύδατα
Κινεζικό πλοίο (φωτογραφία αρχείου) AP

Η ιαπωνική κυβέρνηση διαμαρτύρεται για την είσοδο κινεζικών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή των διαφιλονικούμενων νησιών Σενκάκου/Ντιαογού.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή (11/10), ότι δύο κινεζικά σκάφη εισήλθαν στα χωρικά ύδατά της, κοντά στα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου/Ντιαογού, στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Είναι η 21η φορά φέτος που κινεζικά πλοία μπαίνουν σε περιοχή που η Ιαπωνία θεωρεί δικά της χωρικά ύδατα και η πρώτη από τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των λιμενικών αρχών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιαπωνική κυβέρνηση διαμαρτύρεται για τις «αδιάκοπες» εισόδους στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα νησάκια που διεκδικούνται και από τις δύο χώρες. Η Ιαπωνία αποκαλεί αυτή τη συστάδα νησιών «Σενκάκου» και η Κίνα «Ντιαογού».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, δύο σκάφη των κινεζικών λιμενικών αρχών μπήκαν στην περιοχή αυτή γύρω στις 10.45 (τοπική ώρα) σήμερα και πλησίασαν ένα ιαπωνικό αλιευτικό. Το λιμενικό της Ιαπωνίας ανέπτυξε με τη σειρά του περιπολικά σκάφη στην περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει το θέμα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα