Ινδία: Το Facebook μπλόκαρε 12.000 αναρτήσεις που ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι 2021 BIKAS DAS ASSOCIATED PRESS

Το hashtag "#ResignModi" αποκλείστηκε για αρκετές ώρες στο Facebook, με την εταιρεία να λέει ότι τα σχόλια σβήστηκαν "κατά λάθος".

Το καταστροφικό δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ινδία και η αποτυχία των κυβερνητικών χειρισμών να το περιορίσουν δημιούργησε το hashtag "#ResignModi" στο Facebook με δεκάδες χιλιάδες επικριτικά σχόλια σε βάρος του πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι και λαϊκό αίτημα την παραίτησή του.

Ωστόσο, την Μεγάλη Τετάρτη, το hashtag έκανε... φτερά, μαζί με 12.000 αναρτήσεις κατά του πρωθυπουργού, οι οποίες μπλοκαρίστηκαν από το Facebook, αφήνοντας τη θέση τους σε ένα μήνυμα που επεσήμανε πως όλες οι σχετικές με το εν λόγω hastag δημοσιεύσεις ήταν "προσωρινά κρυμμένες", μαζί με τη συνήθη ένδειξη πως είναι και "αντίθετες με τα πρότυπα της κοινότητας".

Λίγο αργότερα, βέβαια, διά στόματος Άντι Στόουν (διευθυντής πολιτικής του Facebook) η εταιρεία έσπευσε να απαντήσει στον νέο συρφετό σχολίων που ζητούσαν τον λόγο για τα κρυμμένα σχόλια, αποδίδοντας τον αποκλεισμό τους σε "λάθος" και όχι σε "εντολή της κυβέρνησης της Ινδίας", όπως αρκετοί έγραφαν σε νέες αναρτήσεις τους.

Σύμφωνα με την Independent, το περιστατικό ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά τον αποκλεισμό 100 αναρτήσεων στα social media μετά από εντολή της κυβέρνησης, η οποία ζήτησε να διαγράφονται όλα τα επικριτικά σε βάρος της σχόλια που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας, ακόμη κι εκείνα κατά της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ινδία, Facebook, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network