Ινδονησία: Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό

Κάτοικοι της Ινδονησίας περιμένουν τσουνάμι μετά ισχυρό σεισμό - Φωτό αρχείου
Κάτοικοι της Ινδονησίας περιμένουν τσουνάμι μετά ισχυρό σεισμό - Φωτό αρχείου AP

Πολυάριθμοι κάτοικοι μιας πόλης κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 6,9 Ρίχτερ, εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι ήρθη μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,9 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS, που σημειώθηκε την Κυριακή στα ανοικτά του ανατολικού τμήματος της Ινδονησίας.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε βάθος 24 χιλιομέτρων στη θάλασσα των Μολούκων, διευκρίνισε το USGS, και η ινδονησιακή υπηρεσία γεωφυσικής είχε προειδοποιήσει τους πληθυσμούς των παραλίων της περιοχής για τον κίνδυνο να σχηματισθεί τσουνάμι.

ADVERTISING

Πολυάριθμοι κάτοικοι της Τερνέιτ, μιας πόλης στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους των Μολούκων, εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για ζημιές ούτε θύματα.

«Ετοιμαζόμουν να κοιμηθώ όταν το παράθυρο (του δωματίου μου) άρχισε να χτυπάει», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπούντι Νουρτζιάντο, ένας κάτοικος της ζώνης που επλήγη από το σεισμό. Η δόνηση «ήταν πολύ ισχυρή. Έτρεξα έξω από το σπίτι μου και όλοι οι γείτονές μου είχαν βγει κι αυτοί έξω», συνέχισε.

Σύμφωνα με το USGS, ζημιές μπορεί ωστόσο να έχουν προκληθεί σε δομές που έχουν κατασκευαστικά ελαττώματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ινδονησία: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι

SHARE:

24Media Network