ΗΠΑ: Ανησυχία μετά την επίσκεψη της επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Σιντζιάνγκ

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Μισέλ Μπατσελέτ στην Κίνα AP

Ανησυχία από την Ουάσιγκτον μετά την επίσκεψη της επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, στη Σιντζιάνγκ. Για προσπάθειες χειραγώγησης από το Πεκίνο έκανε λόγο ο Μπλίνκεν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν χθες Σάββατο (τοπική ώρα) ανησυχία για τις προσπάθειες του Πεκίνου "να περιορίσει και να χειραγωγήσει" την επίσκεψη της επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, στη Σιντζιάνγκ.

"Οι ΗΠΑ παραμένουν ανήσυχες για την επίσκεψη της επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, και της ομάδας της στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τις προσπάθειες (του Πεκίνου) να περιορίσει και να χειραγωγήσει την επίσκεψη", δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συμπλήρωσε ότι οι συνθήκες της επίσκεψης "δεν επέτρεψαν μια πλήρη και ανεξάρτητη αξιολόγηση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της Σιντζιάνγκ".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΗΠΑ ΚΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΗΕ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK