ΗΠΑ: Εκλογικοί υπάλληλοι στην Αριζόνα δέχονται απειλές για τη ζωή τους – “Θα εκτελεστείτε όλοι”

ΗΠΑ: Εκλογικοί υπάλληλοι στην Αριζόνα δέχονται απειλές για τη ζωή τους – “Θα εκτελεστείτε όλοι”
Υπάλληλος στις προεδρικές εκλογές του 2020 ap

Τουλάχιστον 140 απειλητικά μηνύματα δέχθηκαν εκλογικοί υπάλληλοι στην Αριζόνα των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Reuters. Συνδέονται με θεωρίες συνωμοσίας που προωθούσε ο Τραμπ.

Υπάλληλοι που εργάζονται σε πόστα σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών στις ΗΠΑ, στην πιο έντονα αμφισβητούμενη κομητεία της Αριζόνα, αντιμετωπίζουν περισσότερες από 100 βίαιες απειλές και μηνύματα εκφοβισμού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των ενδιάμεσων εκλογών της ερχόμενης Τρίτης (8/11).

Οι περισσότερες εκ των απειλών, σύμφωνα με το Reuters, πηγάζουν από θεωρίες συνωμοσίας που προωθούσε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοί του στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, όπου και ηττήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν.

Οι απειλές στην κομητεία Μαρικόπα περιλάμβαναν απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απειλές για την κυκλοφορία προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο και φωτογραφίες των εργαζομένων κατά την άφιξη στην εργασία τους, σύμφωνα με σχεδόν 1.600 σελίδες εγγράφων που περιήλθαν στην κατοχή του Reuters μέσω αιτήματος για δημόσια αρχεία ασφαλείας και αλληλογραφία που σχετίζεται με απειλές και παρενοχλήσεις κατά εκλογικών υπαλλήλων.

Μεταξύ 11 Ιουλίου και 22 Αυγούστου, το εκλογικό γραφείο της κομητείας κατέγραψε τουλάχιστον 140 απειλές και άλλες εχθρικές επικοινωνίες, σύμφωνα με τα αρχεία. “Θα εκτελεστείτε όλοι“, ανέφερε μία. “Σύρμα γύρω από τα άκρα τους και δεμένοι και συρόμενοι από ένα αυτοκίνητο”, έγραψε ένας άλλος.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν τις συνέπειες των θεωριών συνωμοσίας των εκλογών, με πολλές από τις απειλές στη συγκεκριμένη κομητεία να αναφέρονται σε ισχυρισμούς που έχουν καταρριφθεί γύρω από πλαστά ψηφοδέλτια, πειραγμένα μηχανήματα ψηφοφορίας και διεφθαρμένους εκλογικούς υπαλλήλους.

Σε εθνικό επίπεδο, μεγάλος αριθμός απειλών και παρενοχλήσεων λαμβάνουν χώρα φέτος από υποστηρικτές του πρώην προέδρου και εξέχουσες προσωπικότητες των Ρεπουμπλικάνων που αμφισβητούν τη νομιμότητα των εκλογών του 2020.

Οι απειλές έρχονται σε μια περίοδο αυξανόμενης ανησυχίας για τον κίνδυνο πολιτικής βίας, που αναδείχθηκε από την επίθεση που δέχθηκε στις 28 Οκτωβρίου ο σύζυγος της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι από έναν άνδρα που ασπάζεται τις θεωρίες συνωμοσίας της Δεξιάς.

Οι απειλές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν οδηγήσει ορισμένους εργαζομένους στην παραίτηση,μετά από επιθέσεις έξω από το κεντρικό σημείο καταμέτρησης των ψηφοδελτίων μετά τις προκριματικές εκλογές της 2ας Αυγούστου, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Στίβεν Ρίχερ, ο γραμματέας της κομητείας που βοηθά στην εποπτεία των εκλογών της Μαρικόπα. Μια προσωρινή υπάλληλος ξέσπασε σε κλάματα αφού ένας άγνωστος τη φωτογράφισε, σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ρίχερ προς τους υπαλλήλους της κομητείας. Η άγνωστη εργαζόμενη έφυγε νωρίτερα από την εργασία της και δεν επέστρεψε ποτέ.

Στις 3 Αυγούστου, άγνωστοι με τακτικό εξοπλισμό που αυτοαποκαλούνταν “Ελεγκτές της Πρώτης Τροποποίησης” έκαναν κύκλους γύρω από το κτίριο του τμήματος εκλογών, στρέφοντας τις κάμερές τους στους υπαλλήλους και στις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Οι άνθρωποι αυτοί ορκίστηκαν να συνεχίσουν την παρακολούθηση μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές.

Από τις εκλογές του 2020, το Reuters έχει καταγράψει περισσότερα από 1.000 εκφοβιστικά μηνύματα προς εκλογικούς υπαλλήλους σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 120 που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ποινική δίωξη, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα