ΗΠΑ: Εξετάζονται νέες κυρώσεις για τη Λευκορωσία

ΗΠΑ: Εξετάζονται νέες κυρώσεις για τη Λευκορωσία
O Μαικ Πομπέο AP

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών καταδικάζει την απόπειρα απέλασης πολιτικών της αντιπολίτευσης και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κυρώσεις

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας καταδίκασε την απόπειρα απέλασης μελών της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, τονίζοντας πως Ουάσινγκτον εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων.

Ο Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι «ανησυχεί έντονα για τις αναφορές για απαγωγή και απόπειρα βίαιης απέλασης ηγετών της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αντιπολιτευόμενη Μαρία Κολέσνικοβα, η οποία συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα της Λευκορωσίας και να περάσει στην Ουκρανία, σύμφωνα με δύο υποστηρικτές της που βρίσκονταν μαζί της.

«Υπενθυμίζουμε στις αρχές της Λευκορωσίας ότι είναι ευθύνη τους να διασφαλίσουν την ασφάλεια της κυρίας Κολέσνικοβα και όλων αυτών που κρατούνται άδικα», δήλωσε ο Πομπέο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συντονισμό με τους εταίρους και τους συμμάχους μας, εξετάζουν πρόσθετες στοχευμένες κυρώσεις για να λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται σε παραβιάσεις και καταστολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λευκορωσία», πρόσθεσε.

Η Μαρία Κολέσνικοβα είναι η τελευταία από τις τρεις φιγούρες της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας που παρέμεινε στη Λευκορωσία. Οι άλλοι δύο, η υποψήφια Σβετλάνα Τιχινόβσκα και η Βερόνικα Τσέπαλο, αυτοεξορίστηκαν.

Στη Λευκορωσία πραγματοποιούνται μαζικές διαδηλώσεις καθημερινά από τον περασμένο μήνα, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο πως κέρδισε τις εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων η αντιπολίτευση θεωρεί προϊόν νοθείας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα