ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων δίνει τέλος στο "shutdown" χωρίς να χρηματοδοτήσει το τείχος του Τραμπ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος αρχίζει να βιώνει τη "συγκατοίκηση" με το σώμα στο οποίο οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν την πλειοψηφία, καθώς στο κενό έπεσε ο εκβιασμός του για τη χρηματοδότηση του τείχους για τους μετανάστες στο Μεξικό

Αψηφώντας τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλέον οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία των εδρών, ενέκρινε την Πέμπτη σχέδια νόμου που θεωρητικά επιτρέπουν να τερματιστεί η μερική αναστολή υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, που άρχισε πριν από δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας ως την 8η Φεβρουαρίου.

Βάσει των νομοσχεδίων, τα υπουργεία Εξωτερικών, Εμπορίου, Γεωργίας, Εργασίας, Οικονομικών κ.ά. θα εξασφαλίσουν χρηματοδότηση ως την 30ή Σεπτεμβρίου, δηλαδή το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους στις ΗΠΑ. Αλλά μερικές ώρες πριν από την ψηφοφορία, ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι οι σύμβουλοι του προέδρου Τραμπ θα του πρότειναν να προβάλει βέτο εάν εγκρίνονταν τα νομοσχέδια χωρίς την πρόσθετη χρηματοδότηση που θέλει ο αρχηγός του κράτους για την επόμενη φάση της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, εμβληματική προεκλογική εξαγγελία του μεγιστάνα. Τα νομοσχέδια δεν περιέχουν καμιά διάταξη περί χρηματοδότησης του τείχους.

Ο πρόεδρος της αμερικανικής Γερουσίας Μιτς Μακόνελ διεμήνυσε μία ημέρα νωρίτερα ότι αυτό το σώμα του αμερικανικού Κογκρέσου δεν θα συζητήσει καν τα σχέδια νόμου των Δημοκρατικών εάν δεν προβλέπουν το μέτρο που απαίτησε ο Τραμπ.

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Ιστορική επιστροφή Νάνσι Πελόζι στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Τραμπ νιώθει "δικαιωμένος" που δεν είναι δημοφιλής στην Ευρώπη

Ο Τραμπ έλαβε μια "φοβερή επιστολή" από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

SHARE:

24Media Network