ΗΠΑ: Ιερέας κατηγορείται για την κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών σε κατασκηνώσεις

ΗΠΑ: Ιερέας κατηγορείται για την κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών σε κατασκηνώσεις
Σταυρωμένος Ιησούς έξω από καθολική εκκλησία στην Αργεντινή. AP Photo/Natacha Pisarenko

Ένας ιερέας με διασυνδέσεις στα ανώτατα επίπεδα του αμερικάνικου κλήρου, κατηγορείται για την κατ'εξακολούθηση σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από το 1997 μέχρι σήμερα.

Ο Γουέιν Έϊραμ -κατά τα φαινόμενα- ήταν για τις αμερικάνικες κατασκηνώσεις Circle C και The Chapel, κάτι ισάξιο με εκείνους τους ομαδάρχες των συμβατικών κατασκηνώσεων, που δημιουργούν φιλικούς δεσμούς με τους κατασκηνωτές, που αντέχουν το χειμώνα και ανανεώνονται για κάθε καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν άντρα που πλησίαζε κορίτσια 14-15 ετών με σκοπό να τις κακοποίησει σεξουαλικά.

Η Λορα Σνελ, ήταν ένα από τα κορίτσια που διηγήθηκαν στην USA Today πως το 2016 εκείνος, ώς επικεφαλής της Circle C τότε, την έπεισε να γονατίσουν για να προσευχηθούν. Εκείνη ήταν μόλις 16 ετών. Εκείνος με πρόφαση την “προσευχή”, την ακούμπησε στα γεννητικά της όργανα. Επανέλαβε την κίνηση αυτή ξανά και ξανά. “Δεν είχα ιδέα τι μου συνέβαινε, κανείς δεν με είχε ακουμπήσε ξανά με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορούσα να καταλάβω το πόσο με είχε υποβάλλει με τις κινήσεις του”.

Σύμφωνα με την USA Today, ο 55χρονος Έϊραμ κατηγορείται πως έχει ασελγήσει σε τουλάχιστον 16 ανήλικα κορίτσια, πολλά εξ αυτών υπήρξαν θύματα του περισσότερες από μια φορά. Η φρικιαστική του δράση ξεκίνησε τη δεκαετία του `90, όταν έκανε λειτουργία ως ιερέας στην κατασκήνωση The Chapel και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια στο ράντσο της αγροτικής/θρησκευτικής κατασκήνωσης Circle C, όταν είχε πια, την απόλυτη ελευθερία των κινήσεων, ως επικεφαλής.

Τουλάχιστον 14 γυναίκες, ανάμεσα τους και εργαζόμενες στις κατασκηνώσεις έχουν μιλήσει για τον ιερέα, οι περισσότερες εξ αυτών ως θύματα των πράξεων του, ενώ υπήρξαν και αυτόπτες μάρτυρες κακοποιητικών πράξεων. Το μοτίβο ήταν ξεκάθαρο και επαναλαμβανόμενο: η προσέγγιση σε κάθε κορίτσι γινόταν με κινήσεις όπως η αγκαλιά και το φιλί στο μέτωπο. Στη συνέχεια, πάσχιζε να δημιουργήσει φιλική επικοινωνία με κάθε κορίτσι, ώστε αργότερα να ασελγήσει επάνω τους.

Κάπου εδώ, αξίζει να τονίσουμε πως η κατασκήνωση Circle C είχε τις δικές τις ’10 Εντολές’, έναν κατάλογο πράξεων που κάθε εργαζόμενος και κατασκηνωτής έπρεπε να αποφεύγει, διαφορετικά θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την επιβολή ποινών. Μια από τις Εντολές, εντελώς ειρωνικά, ήταν και η πλήρης απαγόρευση σωματικών επαφών με άτομα του αντίθετου φύλου.

Ο πάστορας της κατασκήνωσης ‘The Chapel’ δήλωσε πως πιστεύει τις καταγγελίες των γυναικών, ενώ ο ίδιος ο Έϊραμ επιμένει πως δεν έχει αγγίξει ποτέ καμία γυναίκα, εκτός της συντρόφου του. Προκαλεί τρόμο το γεγονός ότι κατά την εξέταση των καταγγελιών από επιτροπή της Πρόνοιας, ο ιερέας βρέθηκε μέσω κλήσης zoom ενώπιον των γυναικών που τον κατηγορούσαν και επέμεινε όχι μόνο στο αρνείται κάθε κατηγορία, αλλά και στο να υποτιμά τη νοημοσύνη τους με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Η έρευνα κατά του Έϊραμ που οδήγησε στην προσωρινή καθαίρεση του από την διοίκηση της κατασκήνωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα