ΗΠΑ: Κι άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ

ΗΠΑ: Κι άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP

Ακόμη δύο άτομα από το προσωπικό του Ντόναλντ Τραμπ που παρευρέθηκαν στην προεκλογκή του συγκέντρωση στην Τάλσα, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Δύο ακόμα μέλη του προσωπικού του Ντόναλντ Τραμπ που παρευρέθηκαν στο ράλι του Προέδρου των ΗΠΑ στην Τάλσα της Οκλαχόμα το Σάββατο, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

“Μετά από έναν άλλο γύρο τεστ στο προσωπικό της καμπάνιας στην Τάλσα, δύο επιπλέον μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Αυτά τα μέλη του προσωπικού παρακολούθησαν τη συγκέντρωση, αλλά φορούσαν μάσκες καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης , “δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας του Τραμπ στο CNN.

Σημειώνεται ότι έξι ακόμα μέλη της ομάδας διοργάνωσης της προεκλογικής συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, όπως είχε ανακοινώσει το επιτελείο του, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πρώτης αυτής μεγάλης συγκέντρωσης σε κλειστή αίθουσα μεσούσης της πανδημίας.

Η αμερικανική προεδρία και ο Τραμπ είχαν υποβαθμίσει πριν από την εκδήλωση τις ανησυχίες για τους κινδύνους που συνεπαγόταν, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις υγειονομικών αξιωματούχων εναντίον των μαζικών συγκεντρώσεων.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που πήγαν στην προεκλογική εκδήλωση δεν φόραγαν μάσκες, ενώ δεν τηρήθηκαν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, ιδίως η λεγόμενη κοινωνική απόσταση, γεγονός που προκάλεσε πολεμική.

«Αφότου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τέθηκαν αμέσως σε εφαρμογή διαδικασίες καραντίνας και ιχνηλάτησης» των επαφών τους, διαβεβαίωσε πάντως ο Μέρτο.

Στο κλειστό όπου έγινε η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ το Σάββατο οι άδειες θέσεις ήταν χιλιάδες, γεγονός που χαρακτηρίστηκε πλήγμα για τον μεγιστάνα, ο οποίος αρέσκεται να εμφανίζεται μπροστά σε πλήθη, και την εκστρατεία του, που διατεινόταν πως η ζήτηση για εισιτήρια ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι οι διαθέσιμες θέσεις (19.000).

Τις τελευταίες ημέρες η Οκλαχόμα αναφέρει αύξηση των νέων κρουσμάτων της Covid-19, και το υπουργείο υγείας της Πολιτείας προειδοποίησε όσους μεταβούν στο BOK Center, ένα κλειστό στάδιο 19.000 θέσεων όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα