ΗΠΑ: Ναζί αποκαλύφθηκε 75 χρόνια μετά και βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση

ΗΠΑ: Ναζί αποκαλύφθηκε 75 χρόνια μετά και βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση

Φρουρός σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μετανάστευσε στις ΗΠΑ και αποκαλύλφθηκε 75 χρόνια μετά! 0 94χρονος Φρίντριχ Καρλ Μπέργκερ κινδυνεύει με απέλαση και δίωξη για εγκλήματα πολέμου.

Μπορεί ένας άνθρωπος να κρύβει την αληθινή του ιδιότητα επί 75 συναπτά έτη και να παραμένει ατιμώρητος για τα εγκλήματά του; Η υπόθεση του Φρίντριχ Καρλ Μπέργκερ αποδεικνύει ότι ναι, είναι εφικτό.

Ο 94χρονος, σήμερα, Γερμανός κατάφερε να ζήσει επί 75 χρόνια στις ΗΠΑ χωρίς ποτέ να αποκαλυφθεί ότι υπηρέτησε τη ναζιστική Γερμανία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης τα οποία “φιλοξενούσαν” Πολωνούς, Ρώσους και φυσικά Εβραίους.

Στη δύση της ζωής του πλέον, ο Μπέργκερ αντιμετωπίζει άμεσα το φάσμα της απέλασής του στη Γερμανία (μέσα σε μία εβδομάδα) όπου δυνητικά μπορεί να αντιμετωπίσει δίωξη για συμμετοχή του σε εγκλήματα πολέμου!

Ο 94χρονος Γερμανός με την κάλυψη που προσέφερε στον εαυτό του κατάφερε να παίρνει σύνταξη από το γερμανικό ναυτικό και να έχει μία σχετικά άνετη ζωή επί αμερικανικού εδάφους. Τι ήταν όμως αυτό που τον πρόδωσε;

Κάποια αρχεία που εντοπίστηκαν σε γερμανικό πλοίο που βυθίστηκε από βομβαρδισμό της RAF το 1945. Σ’ αυτά διαπιστώθηκε ότι ο Μπέργκερ ήταν φρουρός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Neuengamme στο οποίο “εργάστηκαν” -πολλές φορές μέχρι θανάτου- Πολωνοί, Εβραίοι και Ρώσοι κρατούμενοι των οποίων ο συνολικός αριθμός ξεπερνούσε τις 40.000.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: Μετά από 75 χρόνια αυτό είναι γελοίο. Ημουν 19 ετών και διατάχθηκα να υπηρετήσω εκεί, δεν υπήρχει άλλη επιλογή”. Από την πλευρά του μπορεί να έχει δίκιο αλλά η Ιστορία έγραψε..Κατά τη διάρκεια της ακρόασης αποδείχθηκε ότι συνέβαλε στην εξόντωση 70 κρατούμενων κατά το 1945.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα