ΗΠΑ: Ποινικές κατηγορίες εις βάρος του Στιβ Μπάνον απήγγειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Στιβ Μπάνον
Στιβ Μπάνον AP

Ο άλλοτε σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον κατηγορείται για περιφρόνηση του Κογκρέσου

Ποινικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν εις βάρος του Στιβ Μπάνον, επί μακρόν συμβούλου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επειδή δεν συμμορφώθηκε με κλήτευση που εκδόθηκε από επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπάνον αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις κλητεύσεις που στόχο είχαν αναζήτηση εγγράφων και την κατάθεσή του, επικαλούμενος την επιμονή του Τραμπ - που έχει ήδη απορριφθεί από έναν δικαστή- ότι οι επικοινωνίες του προστατεύονται από το νομικό δόγμα των προεδρικών προνομίων.

ADVERTISING

Ο Μπάνον, 67 ετών, κατηγορείται για περιφρόνηση του Κογκρέσου που αφορά την άρνησή του να εμφανιστεί να καταθέσει και την άρνησή του να προσκομίσει έγγραφα, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Από την πρώτη μέρα της θητείας μου, υποσχέθηκα στους εργαζομένους του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι μαζί θα δείξουμε στον αμερικανικό λαό με λόγια και πράξεις ότι το υπουργείο τηρεί το κράτος δικαίου, ακολουθεί τα γεγονότα και τον νόμο και επιδιώκει δικαιοσύνη σε ίση βάση, σύμφωνα με τον νόμο», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network