ΗΠΑ: Τα ποσοστά του Μπάιντεν πέφτουν, ο Τραμπ απειλεί

Διαβάζεται σε 2'
ΗΠΑ: Τα ποσοστά του Μπάιντεν πέφτουν, ο Τραμπ απειλεί
ap

H επικείμενη νέα εκλογική μάχη του Τζο Μπάιντεν με τον Ντόναλντ Τραμπ θα είναι μάλλον πιο δύσκολη από αυτή του 2020.

Ποια είναι τα δεδομένα για τη νέα μάχη Μπάιντεν-Τραμπ (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) για την προεδρία των ΗΠΑ; Οι δημοσκοπήσεις, ίσως το πιο αγαπημένο πολιτικό “σπορ” των Αμερικάνων έχουν πάρει φωτιά και αποτυπώνουν ενδιαφέρουσες μετακινήσεις.
Δεδομένο Νο 1: Ο Τζο Μπάιντεν δεν συγκινεί ιδιαίτερα τους Αμερικανούς ψηφοφόρους λίγες ημέρες πριν την έλευση του 2024, έτος κατά το οποίο θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρει το politico σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τον Νοέμβριο, ο Αμερικανός πρόεδρος είδε τα νούμερα της δημοφιλίας του να μειώνονται (ελαφρώς).
Δεδομένο Νο 2: Ο Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία δείχνει να μην συγκινεί τους νέους ψηφοφόρους, αυτούς δηλαδή που είναι από 18 έως 34 ετών. Ενα σενάριο που αναφέρεται στις ΗΠΑ (και δείχνει να έχει μία βάση) είναι ότι οι νέοι ψηφοφόροι, απογοητευμένοι από τη στάση του προέδρου στο Παλαιστινιακού, απέχουν από τις μετρήσεις. Οι νέοι έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στη νίκη του δημοκρατικού προέδρου το 2020.
Δεδομένο Νο 3: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος. Προηγείται στις περισσότερες μετρήσεις ενώ τα ποσοστά του έσπασαν, σε κάποιες από τις μετρήσεις, το φράγμα του 46%, την εβδομάδα που πέρασε. Ο Αμερικανός μεγιστάνας δεν το βάζει κάτω και επιθυμεί σφόδρα να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα του 2020 επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο (κάνοντας έτσι δύο μη συνεχόμενες θητείες ως επικεφαλής της υπερδύναμης).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα