ΗΠΑ: Θετικός στον κορονοϊό ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις

ΗΠΑ: Θετικός στον κορονοϊό ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις
Νταγκ Έμχοφ AP Photo/Gerry Broome, Pool

Ο "δεύτερος κύριος" των ΗΠΑ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ αρνητική ήταν η Κάμαλα Χάρις. Η αντιπρόεδρος θα συνεχίσει να υποβάλλεται καθημερινά σε τεστ.

Ο Νταγκ Έμχοφ, ο λεγόμενος «second gentleman», ο σύζυγος της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2. Η σύζυγός του έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Μολαταύτα η Κάμαλα Χάρις ακύρωσε τη συμμετοχή της σε εκδήλωση στην αμερικανική προεδρία «προληπτικά» και θα συνεχίσει να υποβάλλεται καθημερινά σε εξετάσεις, ενημέρωσε η εκπρόσωπος της αντιπροέδρου, η Σαμπρίνα Σινγκ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο ότι η αντιπρόεδρός του «επέλεξε να μην το διακινδυνεύσει», ότι «προληπτικά, επέλεξε να μην είναι μαζί μας απόψε». Ο κ. Έμχοφ «πάει καλά», διαβεβαίωσε.

Ο κ. Έμχοφ, δικηγόρος, 57 ετών, είναι ο πρώτος «δεύτερος κύριος» στην αμερικανική ιστορία.

Αρκετές εξέχουσες προσωπικότητες στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μολύνθηκαν από τον ιό το τελευταίο διάστημα, την ώρα που πολιτείες και πόλεις προχωρούν στην άρση των περισσότερων από τα περιοριστικά μέτρα που απέμεναν.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα, με κάπου 966.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 79 εκατ. και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες το απόγευμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα