ΗΠΑ: Το “πολικό ψύχος” πάγωσε τους Καταρράκτες του Νιαγάρα – Εντυπωσιακές εικόνες

ΗΠΑ: Το “πολικό ψύχος” πάγωσε τους Καταρράκτες του Νιαγάρα – Εντυπωσιακές εικόνες
Οι παγωμένοι Καταρράκτες του Νιαγάρα LOKMAN VURAL ELIBOL/ANADOLU AGENCY/AFP

"Κόβουν" τα εναέρια πλάνα από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα, οι οποίοι πάγωσαν λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ. Γιατί σχεδόν ποτέ δεν παγώνουν εντελώς.

Σε μια “παγωμένη χώρα των θαυμάτων” μετατράπηκαν οι περίφημοι Καταρράκτες του Νιαγάρα κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες μέρες τις ΗΠΑ, στις οποίες οι θερμοκρασίες έχουν αγγίξει μέχρι και τους -48 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία που χαρακτηρίστηκε ως “η χιονοθύελλα του αιώνα” πάγωσε μεγάλο μέρος του εμβληματικού τουριστικού προορισμού στα σύνορα της πολιτείας της Νέας Υόρκης και του Οντάριο του Καναδά, δημιουργώντας μαγικές και εντυπωσιακές εικόνες.

Οι παγωμένοι Καταρράκτες του Νιαγάρα FATIH AKTAS/ANADOLU AGENCY/AFP

Φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, “κόβουν” την ανάσα, καθώς δείχνουν κύματα παγωμένης ομίχλης και στρώματα πάγου να καλύπτουν μέρη των καταρρακτών.

Ωστόσο, ενώ κάποια τμήματα των καταρρακτών ήταν παγωμένα, σχεδόν ποτέ δεν παγώνουν εντελώς, λόγω του τεράστιου όγκου του νερού που αναβλύζει – σε συνδυασμό με τη συνεχή κίνησή του.

Οι παγωμένοι Καταρράκτες του Νιαγάρα LOKMAN VURAL ELIBOL/ANADOLU AGENCY/AFP

“Κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, η ομίχλη και το νερό αρχίζουν να σχηματίζουν μια κρούστα πάγου πάνω από τους καταρράκτες, κάνοντάς τους να φαίνονται σαν να έχουν σταματήσει. Ωστόσο, το νερό συνεχίζει να ρέει κάτω από τα φύλλα πάγου”, ανέφερε η ιστοσελίδα του Niagara Parks.

Αξίζει να σημειωθεί πως 3.160 τόνοι νερού ρέουν στους Καταρράκτες του Νιαγάρα κάθε δευτερόλεπτο, σύμφωνα με το Πάρκο του Niagara Falls της Νέας Υόρκης.

Πέφτει με ταχύτητα 32 ποδιών (9 μέτρων) το δευτερόλεπτο.

Στην πραγματικότητα, ένα απόλυτο πάγωμα είναι σχεδόν αδύνατο, σύμφωνα με τον τουριστικό ιστότοπο του Niagara Falls USA.

Η αμερικανική πλευρά των καταρρακτών έφτασε στο σημείο να παγώσει πέντε φορές στην ιστορία

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα