ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανέβαλε επιχείρηση σύλληψης και απέλασης μεταναστών

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο AP

Κατόπιν αιτήματος των Δημοκρατικών αναβλήθηκε για δύο εβδομάδας η αστυνομική επιχείρηση σε δέκα μεγαλουπόλεις, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ανέβαλε κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών το κύμα συλλήψεων και απελάσεων των οικογενειών μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής, μία επιχείρηση η οποία επρόκειτο να αρχίσει την Κυριακή σε δέκα αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

«Κατόπιν αιτήματος των Δημοκρατικών, ανέβαλα για δύο εβδομάδες την διαδικασία απέλασης των παράνομων μεταναστών για να δω αν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί θα καταφέρουν να βρουν από κοινού μία λύση στα προβλήματα του ασύλου και των νοτίων συνόρων», ανακοίνωσε μέσω του Τwitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν δεν τα καταφέρουν, θα αρχίσουν οι απελάσεις», πρόσθεσε.

ADVERTISING

Ο Τραμπ είχε αναγγείλει την περασμένη Δευτέρα ότι η αστυνομία θα ξεκινούσε επιχείρηση απέλασης εκατομμυρίων μεταναστών χωρίς χαρτιά που έχουν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

Με τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας της αστυνομίας να διαρρέει στον Τύπο, έγινε γνωστό από μη κατονομαζόμενες πηγές ότι η επιχείρηση θα αφορούσε 2.000 οικογένειες που δεν παρουσιάσθηκαν σε ακροάσεις ενώπιον δικαστηρίων ή έχουν λάβει αποφάσεις απέλασης.

Οι συλλήψεις επρόκειτο να αρχίσουν τα ξημερώματα της Κυριακής σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις όπως το Χιούστον, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι.

το Σάββατο, αιρετοί αξιωματούχοι πολλών πόλεων γνωστοποίησαν ότι δεν επρόκειτο να συνεργασθούν και οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών είχαν αρχίσει να συμβουλεύουν τις οικογένειες για τους τρόπους που θα τους επέτρεπαν να γλιτώσουν από τις αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ο Τραμπ κατήγγειλε αυτήν την στάση λέγοντας ότι ενθαρρύνει «την εγκληματικότητα».

«Ήρθαν παράνομα στην χώρα μας και θα τους βγάλουμε νόμιμα. Θα τους στείλουμε στην πατρίδα τους», είχε δηλώσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προεκλογική "κωλοτούμπα" Τραμπ: "Λατρεύω τους μετανάστες!"

Συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού για το μεταναστευτικό: Επ' αόριστον αναστολή των δασμών

ΗΠΑ: Υποστηρικτές του Τραμπ κατασκευάζουν τείχος στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού

SHARE:

24Media Network