ΗΠΑ: Ο Τραμπ έλεγε στους συνεργάτες του ότι δεν θα φύγει από το Λευκό Οίκο παρά την ήττα του από τον Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ο Τραμπ έλεγε στους συνεργάτες του ότι δεν θα φύγει από το Λευκό Οίκο παρά την ήττα του από τον Μπάιντεν
Ντόναλντ Τραμπ AP

Θεωρώντας ότι έχει επικρατήσει και ότι του έχουν κλέψει τη νίκη, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνιόταν πεισματικά τον Λευκό Οίκο μετά την εκλογιή του ήττα. Αποκαλύψεις από βιβλίου Αμερικανίδας δημοσιογράφου.

Οσο και αν ακούγεται απίστευτο για μία χώρα όπως οι ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου και να μην παραδώσει την εξουσία στον νικητή των εκλογών Τζο Μπάιντεν το 2021..

Το βιβλίο της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Μάγκι Χάμπερμαν η οποία κάλυπτε το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου από το 2016 και η οποία είχε στοχοποιηθεί από τον πρώην πρόεδρο για κάποια από τα ρεπορτάζ της φαίνεται ότι είναι εξόχως αποκαλυπτικό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την προδημοσίευση που παραθέτει το CNN, o Tραμπ έλεγε στους συμβούλους του και στους πολύ κοντινούς του ανθρώπους ότι “απλώς δεν πρόκεται να φύγω”.

Και εν συνεχεία στο ίδιο μοτίβο ισχυριζόταν ότι “πώς μπορείς να φύγεις από εδώ ενώ έχεις νικήσει τις εκλογές. Δεν θα φύγουμε λοιπόν ποτέ”.

Γίνεται σαφές από τα παραπάνω ότι ο Τραμπ, παρά το γεγονός ότι άρχικα έδειξε σημάδια συμβιβασμού με το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου του 2020, στη συνέχεια άλλαξε ριζικά στάση και στύλωσε τα πόδια επιδεικνύοντας μία άκρως επικίνδυνη και αντιθεσμική συμπεριφορά.

Η στάση αυτή οδήγησε στα αιματηρά επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου του 2021 στο Καπιτώλιο όταν οπαδοί του Τραμπ εισέβαλλαν στο κτίριο σε μία από τις μελανές σελίδες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η άρνηση του Τραμπ να παραδώσει την εξουσία βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο της αμερικανικής δικαιοσύνης την ώρα μάλιστα που οι πληροφορίες που θέλουν τον πρώην πρόεδρο εκ νέου υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2024 ολοένα και πυκνώνουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα