ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν τα όπλα ζευγαριού που απειλούσε διαδηλωτές του Black Lives Matter

ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν τα όπλα ζευγαριού που απειλούσε διαδηλωτές του Black Lives Matter
Περιπολικό στις ΗΠΑ AP

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ, ένα ζευγάρι βγήκε από την πόρτα και χωρίς δεύτερη σκέψη κινήθηκε απειλητικά με όπλα, προς τη μεριά των διαδηλωτών.

Οι δικηγόροι Μάρκ και Πατρίκια ΜακΚόσκι, είχαν απειλήσει με όπλα διαδηλωτές στο Σαιντ Λούις των ΗΠΑ. Η αστυνομία μετά το περιστατικό, το οποίο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, επισκέφθηκε το σπίτι του ζευγαριού με ένταλμα έρευνας.

Σύμφωνα με το nbcnews.com οι αρχές πήγαν στο σπίτι του Mark και της Patricia McCloskey την Παρασκευή εν μέσω συνεχιζόμενης έρευνας για το περιστατικό.

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι έγινε viral τον περασμένο μήνα αφού με ένα τουφέκι και ένα πιστόλι, στράφηκαν εναντίον ομάδας που διαμαρτυρόταν για την αστυνομική βία και τις πρόσφατες ενέργειες της δήμαρχου της πόλης.

Εικόνες και βίντεο της αντιπαράθεσης κυκλοφόρησαν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς διαδηλώσεις του Black Lives Matter έλαβαν χώρα σε ολόκληρη τη χώρα μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Σε βίντεο από το περιστατικό της 28ης Ιουνίου, ο Mark McCloskey ακούγεται να φωνάζει: “Βγάλτε τους μαύρους από τη γειτονιά μου. Είναι ιδιωτική ιδιοκτησία. Βγείτε.”

Η αντιπαράθεση τελείωσε ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς ή συλλήψεις.

Το αστυνομικό τμήμα του Σαιντ Λούις δήλωσε το Σάββατο ότι ντετέκτιβ εκτέλεσαν ένταλμα έρευνας στο σπίτι του εύπορου ζευγαριού.

“Κατάσχεσαν ως αποδεικτικά στοιχεία από την κατοικία, ένα Colt, ημι-αυτόματο, τουφέκι διαμέτρου 0,223”, ανέφερε η δήλωση.

Το τμήμα αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα