Υπόθεση Μπεκατώρου: Διεθνείς διαστάσεις με εκτενείς αναφορές στα ΜΜΕ

Υπόθεση Μπεκατώρου: Διεθνείς διαστάσεις με εκτενείς αναφορές στα ΜΜΕ
Η Σοφία Μπεκατώρου Nikos Chalkiopoulos / Associated Press

Σ΄όλον τον κόσμο "ταξίδεψε" από το Σάββατο η είδηση της εξομολόγησης της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Οπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και οι παράμετροι του σκανδάλου που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία φιλοξενούνται το τελευταίο 24ωρο στις στήλες του διεθνούς Τύπου.

Το CNN γράφει ότι “Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, η Σοφία Μπεκατώρου, δημοσιοποίησε τη σεξουαλική υης κακοποίηση από παράγοντα της ελληνικής ομοσπονδίας ιστιοπλοϊας”. Αναφέρει επίσης και το όνομα του φερόμενου ως δράστη, του Αριστείδη Αδαμόπουλου ενώ διευκρινίζει ότι και συνήθως δεν αναφέρει ονόματα γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση, δημοσιεύει το όνομα της Μπεκατώρου μετά τη δημόσια εξομολόγησή της.

Το Reuters από την πλευρά του αναφέρει ότι “το Υπουργείο Αθλητισμού της Ελλάδας προέτρεψε τις δικαστικές και τις αθλητικές αρχές να εξετάσουν τις δηλώσεις-καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση το 1998”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Fr24news.com το οποίο σημειώνει ότι ενώ η Μπεκατώρου δεν δημοσιοποίησε το όνομα του φερόμενου ως δράστη, εν συνεχεία αυτό διέρρευσε στον Τύπο. Φιλοξενούνται, επίσης, εκτενή κομμάτια από την εξομολόγηση της ελληνίδας αθλήτριας για το περιστατικό.

H μεγαλύτερη, τέλος, αθλητική εφημερίδα της Ισπανίας (και μία από τις πιο σημαντικές του κόσμου), η Marca, έχει επίσης εκτενές ρεπορτάζ για την υπόθεση. “Ελληνίδα Ολυμπιονίκης αποκαλύπτει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα” είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος.

Από την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση και τη δημοσιοποίησή της σχεδόν σ’ όλον τον κόσμο, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η Ελλάδα έχει πλέον το δικό της κίνημα metoo.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα