Ιράν: Δημόσιος απαγχονισμός άντρα - Καταδικάστηκε για φόνο ιμάμη

Δημόσιος απαγχονισμός
Δημόσιος απαγχονισμός ASSOCIATED PRESS

Ο Χαμίντ Ρεζά Ντερακσαντέχ εκτελέστηκε στο σημείο όπου σκότωσε τον ιμάμη Μοχαμάντ Χορσάντ. Η θανατική ποινή εφαρμόστηκε στην περίπτωσή του επειδή αυτός αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του.

Άνδρας απαγχονίστηκε δημοσίως σήμερα στο Ιράν αφού καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για τον φόνο ενός ιμάμη έπειτα από θρησκευτική τελετή στην πόλη Καζερούν, στο νότιο τμήμα της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

Ο Χαμίντ Ρεζά Ντερακσαντέχ εκτελέστηκε στο σημείο όπου σκότωσε τον ιμάμη Μοχαμάντ Χορσάντ στις 29 Μαΐου, επεσήμανε το Irna, επικαλούμενο τον Καζέμ Μουσαβί, τον επικεφαλής δικαστή της επαρχίας Φαρς.

ADVERTISING

Ο ιμάμης δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό όπλο αφού πρωτοστάτησε σε θρησκευτική τελετή στη διάρκεια του ραμαζανιού και υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Στη δίκη του ο Ντερακσαντέχ «ομολόγησε το προμελετημένο έγκλημά του ενώπιον των δικαστικών αρχών», επεσήμανε ο Μουσαβί.

Στο Ιράν η οικογένεια του θύματος μπορεί να χαρίσει τη ζωή στον δολοφόνο, εφόσον αυτός πληρώσει «το τίμημα του αίματος». Όμως η θανατική ποινή εφαρμόστηκε στην περίπτωση του Ντερακσαντέχ επειδή αυτός αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του.

«Εξαιτίας της ευαίσθητου θέματος της υπόθεσης αυτής και της αντίδρασης της κοινής γνώμης, καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε η έρευνα να διεξαχθεί αμέσως», επεσήμανε ο Μουσαβί.

Η Τεχεράνη δεν δίνει στη δημοσιότητα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις εκτελέσεις κρατουμένων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν
SHARE:

24Media Network