Ιράν: Κατέσχεσε πλοίο στο στενό του Ορμούζ – Ισχυρίζεται πως μεταφέρει λαθραίο πετρέλαιο

Ιράν: Κατέσχεσε πλοίο στο στενό του Ορμούζ – Ισχυρίζεται πως μεταφέρει λαθραίο πετρέλαιο
Φωτογραφία αρχείου. AP

Νέα ένταση στον Περσικό Κόλπο μετά την κατάσχεση του πλοίου από τους Φρουρούς της Επανάστασης για παράνομη διακίνηση λαθραίων καυσίμων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν κατέσχεσαν ένα πλοίο που φέρεται να μετέφερε λαθραία 250.000 λίτρα πετρελαίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA .

«Κατασχέθηκε κοντά στο λιμάνι του νησιού Greater Tunb του Ιράν στον Περσικό Κόλπο … το πλήρωμα παραδόθηκε στις νομικές αρχές της νότιας επαρχίας Hormozgan», μετέδωσε το ISNA, χωρίς να αναφέρει τις εθνικότητες των μελών του πληρώματος.

Η αναφερόμενη κατάστχεση γίνεται εν μέσω όξυνσης της έντασης στον Περσικό Κόλπο, μετά από επίθεση το Σαββατοκύριακο σε μια μεγάλη εγκατάσταση πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, που είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές του επτρελαίου να σημειώσουν άλμα σχεδόν 20%..

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το συμβάν.

Η τελευταία κατάσχεση πλοίου από το Ιράν έρχεται μετά από μια σειρά γεγονότων που αφορούν τη ναυσιπλοΐα εντός και γύρω από τον Κόλπο, αφού οι κυρώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν άρχισαν να ισχύουν τον περασμένο Μάιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα