Ιρλανδία: Δεκάδες ΛΟΑΤΚΙ άτομα αποκλείονται κάθε χρόνο από τη δωρεά αίματος

Η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
Η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας AP

Στην Ιρλανδία απαγορεύεται στους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες να δίνουν αίμα, αν έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή με άλλον άνδρα το τελευταίο έτος.

Δεκάδες άτομα αποκλείονται κάθε χρόνο από τη δωρεά αίματος στην Ιρλανδία, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα.

Η έρευνα που διεξήχθη από δημόσια υπηρεσία της χώρας (Freedom of Information Act) και δημοσιεύτηκε στην Irish Examiner, αποκαλύπτει ότι 70 gay και bi άνδρες αποκλείστηκαν από την αιμοδοσία, τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. 

Η έκθεση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα avmag.gr, αναφέρει ότι ζητήθηκε από 57 άνδρες να δώσουν αίμα μόνο με την προϋπόθεση να μην έχουν κάνει σεξ τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ άλλοι 13 δήλωσαν πώς αποκλείστηκαν για πάντα από τη διαδικασία, για άγνωστους λόγους.

 Στην Ιρλανδία, όπως συμβαίνει σε αρκετές άλλες χώρες, απαγορεύεται στους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες να δίνουν αίμα, αν έχουν κάνει σεξ με άλλον άνδρα τους τελευταίους 12 μήνες. 

Αυτός ο κανόνας τέθηκε σε ισχύ στη χώρα το 2017 αλλά αμφισβητήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Για τη χώρα μας οποιοσδήποτε άτομο έχει έρθει σε σεξουαλική σχέση με άτομο του ίδιου φύλου θεωρείται ομοφυλόφιλο (σ.σ. αδυνατώντας να αντιληφθεί κι άλλες σεξουαλικές ταυτότητες) και αποκλείεται από την αιμοδοσία. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιρλανδία, ΛΟΑΤΚΙ
SHARE:

24Media Network