Ιρλανδία: Ο πρώτος διανομέας μέσω drone άρχισε τις παραδόσεις ιατρικού υλικού και τροφίμων

Ιρλανδία: Ο πρώτος διανομέας μέσω drone άρχισε τις παραδόσεις ιατρικού υλικού και τροφίμων
Drone 123RF

Έπειτα από εβδομάδες δοκιμαστικών πτήσεων από και προς τα σπίτια κατοίκων, το τοπικό φαρμακείο και το μπακάλικο της πόλης, η Manna ανακοίνωσε πως η τεχνολογία της απέδειξε πως λειτουργεί.

Η ιρλανδική Manna Aero επρόκειτο να διανείμει τις πρώτες παραγγελίες της στους πελάτες μέσω μη επανδρωμένου πτητικού μέσου (drone) στα περίχωρα της πανεπιστημιούπολης του Δουβλίνου τον Μάρτιο, αλλά ακριβώς εκείνην την εποχή η πανδημία του κορονοϊού έκλεισε τα πάντα στη χώρα και το πιλοτικό της πρόγραμμα δεν αποτελούσε εξαίρεση.

Όμως, μέσα σε μια εβδομάδα η εταιρεία drone δεν το έβαλε κάτω κι άρχισε να δοκιμάζει μια εντελώς διαφορετική ιδέα — να παραδίδει φάρμακα και ζωτικής σημασίας εφόδια σε απομονωμένους ηλικιωμένους, στους οποίους η ιρλανδική κυβέρνηση είχε συστήσει να παραμείνουν σπίτια τους για να αποφύγουν τη μόλυνση με τον ιό.

Η Manna Aero συνεργάστηκε με τον πάροχο των υπηρεσιών υγείας στην Ιρλανδίας, προκειμένου να δοκιμάσει το πιλοτικό της σύστημα στο Μάνιγκαλ, μία μικρή πόλη στο κέντρο της νήσου, η οποία είναι γνωστή για τους προαιώνιους δεσμούς της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την επισκέφθηκε το 2011.

Έπειτα από εβδομάδες δοκιμαστικών πτήσεων από και προς τα σπίτια των κατοίκων, το τοπικό φαρμακείο και το μπακάλικο της πόλης –που βρίσκεται στο πρατήριο καυσίμων της Πλατείας Μπαράκ Ομπάμα– η Manna ανακοίνωσε πως η τεχνολογία της απέδειξε πως λειτουργεί.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι μικρό αλλά ουσιαστικό, το οποίο θα ήταν αντιπροσωπευτικό του πώς μπορεί να μοιάζει το μέλλον είτε σε έναν εκτεταμένο εγκλεισμό, είτε σε επαναλαμβανόμενο εγκλεισμό, κατά το μέλλον», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Manna Aero Μπόμπι Χίλι.

«Μακροπρόθεσμα, γνωρίζουμε πως στο μέλλον θα γίνονται παραδόσεις μέσω drone. Αυτό βοηθά να κατανοήσουμε με την καρδιά και το μυαλό το πόσο σημαντική, πόσο ασφαλής και πόσο πρακτική θα είναι η αυτόνομη μορφή διανομής, ενώ ταυτόχρονα πραγματικά βοηθάμε μια μικρή πόλη υπό αληθινά δύσκολες περιστάσεις.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα