Ισπανία: Εκκλησιαστικό σχολείο στο Βίγκο είχε μετατραπεί σε “οργάνωση παιδεραστών”

Ισπανία: Εκκλησιαστικό σχολείο στο Βίγκο είχε μετατραπεί σε “οργάνωση παιδεραστών”
el pilar-vigo https://maristasvigo.es/somos/

Οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστίας υπήρχε σε εκκλησιαστικό σχολείο της Ισπανίας κατά τη δεκαετία του 60. Ανατριχιαστικές περιγραφές από τα θύματα.

Δεν είναι ένας δεν είναι δύο αλλά οκτώ οι πρώην μαθητές εκκλησιαστικού σχολείου στο Βίγκο της Ισπανίας οι οποίοι καταγγέλουν ότι δέχονταν σεξουαλικές επιθέσεις από τους δασκάλους-ιερωμένους κατά τη διάρκεια της μαθητικής ζωής τους.

Τα αποτρόπαια περιστατικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας El Pais, έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60. Τα θύματα πλέον βρίσκονται στην 7η δεκαετία της ζωής τους αλλά τα τραύματα, που μέχρι σήμερα, δεν είχαν εκμυστηρευτεί δημοσίως, ακόμα τους ταλαιπωρούν και τους πονάνε.

Ο Χαβιέρ Αλβάρεθ Μπλάνκεθ, 67 ετών σήμερα, αφηγείται: Οι κακοποιήσεις θα έλεγε κανείς ότι είχαν γίνει κάτι σαν θεσμός. Οι τέσσερις κακοποιητές δάσκαλοι έμοιαζαν με αρπακτικά και το σχόλειο με ένα άθλιο στρατόπεδο. Η βία ήταν σαδιστική, το σχολείο είχε εξελιχθεί σε οργάνωση παιδεραστών”.

Συνολικά για τα όσα συνέβαιναν στο σχολείο El Pilar του Βίγκο έχουν μιλήσει στην εφημερίδα επτά πρώην μαθητές. Αλλος ένας προέβη σε δημόσια καταγγελία μέσω του προσωπικού του blog.

Oι κακοποιητές δάσκαλοι-ιερώμενοι έχουν φύγει από τη ζωή αλλά φυσικά αυτό δεν ανακουφίζει τα θύματα. Πιστεύεται μάλιστα ότι στα χέρια των παιδεραστών δασκάλων είχαν πέσει πολύ περισσότερα παιδιά από τα 8 που σχεδόν 60 χρόνια αργότερα βρήκαν το κουράγιο να σπάσουν την ομερτά.

Το σχολείο της εκκλησίας των Μαρίστας στο Βίγκο το είχε απασχολήσει ξανά σεξουαλικό σκάνδαλο με θύμα μαθητή και θύτη υπάλληλο γραμματειακής υποστήριξης ο οποίος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης. Στην Καταλονία σε 25 θύματα του ίδιου σχολείου δόθηκαν αποζημιώσεις ύψους 400.000 ευρώ.

Οι σχετικές καταγγελίες παιδεραστίας στους κόλπους του συνόλου της ισπανικής εκκλησίας που έχει στη διάθεσή της η El Pais ανέρχονται πλέον σε 316 και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων φτάνει τα 833.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα