Ισπανία: Φωτιά σε οίκο ευγηρίας – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Ισπανία: Φωτιά σε οίκο ευγηρίας – Τουλάχιστον πέντε νεκροί
Πυροσβεστικό όχημα στην Ισπανία (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Manu Fernandez

Φωτιά ξέσπασε σε γηροκομείο της Βαλένθια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι. Δηλητηριάστηκαν από την εισπνοή καπνού.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε γηροκομείο τη νύχτα της Τρίτης (18/01) προς Τετάρτη, ανακοίνωσε κέντρο άμεσης βοήθειας.

«Καταμετράμε πέντε νεκρούς», ενώ άλλοι ένδεκα φιλοξενούμενοι στον οίκο ευγηρίας, με δηλητηρίαση εξαιτίας εισπνοής καπνού, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, διευκρίνισε το κέντρο άμεσης βοήθειας στη Βαλένθια (ανατολικά) μέσω Twitter.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα στη μονάδα, που προσφέρει και ιατρική περίθαλψη στους ηλικιωμένους ενοίκους, στην κοινότητα Μονκάδα, κοντά στη Βαλένθια.

Από τους ένδεκα ανθρώπους που υπέστησαν δηλητηρίαση, οι τρεις βρίσκονται σε «βαριά» κατάσταση και οκτώ πιο «ελαφριά», σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας. Διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Η πυροσβεστική χρειάστηκε να διασώσει 25 ανθρώπους στο κτίριο προτού καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το ανακριτικό τμήμα του ισπανικού πυροσβεστικού τμήματος και την αστυνομία.

«Τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με όσα μου μεταφέρθηκαν, δείχνουν προς δύο πιθανές κατευθύνσεις: το να υπήρξε βραχυκύκλωμα που οφειλόταν σε φιάλη οξυγόνου ή να υπήρξε αμέλεια από φιλοξενούμενο ο οποίος κάπνιζε», ανέφερε ο Μαρτίν Πέρεθ Αράντα, δημοτικός σύμβουλος και πυροσβέστης, στο 24H TV.

Κατά τον ίδιο, κάποιοι φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο που διέμεναν στον καμένο τομέα του μεταφέρθηκαν σε άθικτα δωμάτια ενόψει της μεταφοράς τους σε άλλους οίκους ευγηρίας της περιοχής εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version