Ισπανία: Γεγονός το ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα, το παρουσίασε ο Ιγκλέσιας

Ισπανία: Γεγονός το ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα, το παρουσίασε ο Ιγκλέσιας
O Πάμπλο Ιγκλέσιας AP

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ανακοίνωσε την Παρασκευή τις λεπτομέρειες του μέτρου του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος που εγκρίθηκε από την ισπανική κυβέρνηση.

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε την Παρασκευή τη χορήγηση ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος ύψους 462 ευρώ το μήνα για τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα αρωγής που θα απευθύνεται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα με το διάταγμα που εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η κυβέρνηση θα καταβάλλει αυτό το μηνιαίο επίδομα ή θα συμπληρώνει το ήδη υπάρχον εισόδημα όσων ανθρώπων κερδίζουν λιγότερα από αυτό το κατώτατο ποσόν, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι κι εκείνοι θα λαμβάνουν αυτά τα χρήματα κάθε μήνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιγκλέσιας.

Το ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα θα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας μέχρι του συνολικού ορίου των 1.015 ευρώ το μήνα. Το νέο πρόγραμμα στόχο έχει να συνδράμει 850.000 νοικοκυριά, που αντιστοιχούν σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, και θα κοστίζει στην κυβέρνηση περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα