Ισπανία: Η αστυνομία σταμάτησε αγώνα ανάμεσα σε φορείς κορονοϊού και υγιείς

Ισπανία: Η αστυνομία σταμάτησε αγώνα ανάμεσα σε φορείς κορονοϊού και υγιείς

Η αστυνομία και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στην πόλη Ναβάρα προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων που ετοιμάζονταν να διοργανώσουν φιλικό ανάμεσα σε φορείς του κορονοϊού και υγιείς ανθρώπους.

Κάποιοι στην Ισπανία είχαν την ιδέα να διοργανώσουν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα σε φορείς του κορονοϊού και υγιείς ανθρώπους, κάτι που κατάφερε να σημάνει συναγερμό στην αστυνομία της πόλης Ναβάρα, η οποία έχει αρκετά κρούσματα και το Σάββατο (18/07) ανακοινώθηκαν ακόμα 40.

Όπως αναφέρει το Sport24.gr, μόλις η αστυνομία και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος "έπεσαν" πάνω στη συγκεκριμένη πρόσκληση για τον φιλικό αγώνα υπήρξε άμεση κινητοποίησή τους. Ο αγώνας ήταν να διεξαχθεί την Δευτέρα (20/07) και είχε σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με τα έσοδα να πηγαίνουν στη μάχη κατά της πανδημίας. 

Οι Αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες αμέσως και εντόπισαν τους διοργανωτές. Ο αγώνας φυσικά δεν θα διεξαχθεί, ενώ όσοι το σκέφτηκαν βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για πιθανές παραβιάσεις κατά της δημόσιας υγείας. Ο πρώτος που συνελήφθη ήταν ένας 23χρονος ο οποίος είναι κάτοικος της Παμπλόνα και ήταν υπεύθυνος για την διακίνηση και διάθεση των εισιτηρίων. Ο συγκεκριμένος μάλιστα πριν από μερικές ημέρες είχε διοργανώσει συνάντηση εκατοντάδων νέων για να διμαρτυρηθούν για τα μέτρα που έχει πάρει η τοπική κυβέρνηση.

Τόσο εκείνος, όσο και οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν πρόστιμο που ξεκινά από τις 3.000 ευρώ και ανάλογα με τις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν μπορούν να βρεθούν ακόμα και στη φυλακή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Ισπανία, Covid-19
SHARE:

24Media Network