Ισπανία: Η Βαλένθια υποδέχθηκε τους πρόσφυγες του Aquarius

Στη Βαλένθια έφτασαν οι πρόσφυγες
Στη Βαλένθια έφτασαν οι πρόσφυγες AP

Στο λιμάνι της Βαλένθια εισήλθε το πλοίο με τους εκατοντάδες πρόσφυγες που η νέα ιταλική κυβέρνηση αρνήθηκε, προκαλώντας τριγμούς στις σχέσεις της Ρώμης με τους Ευρωπαίους εταίρους της,

Στο λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία, έφτασε το πλοίο Aquarius, γαλλογερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, μεταφέροντας μέρος των μεταναστών που διέσωσε πριν από μία εβδομάδα από τη Μεσόγειο.

Νωρίτερα το πρωί έφτασε στο ισπανικό λιμάνι πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής που μετέφερε επίσης αριθμό μεταναστών τους οποίους διέσωσε το Aquarius κατά την ίδια επιχείρηση πριν από μία εβδομάδα περίπου και μέχρι τις 13.00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να έχει φτάσει και ένα τρίτο πλοίο με τους υπόλοιπους διασωθέντες μετανάστες.

ADVERTISING

Η Ιταλία λίγες ημέρες μετά την αλλαγή κυβέρνησης είπε όχι στην είσοδο των μεταναστών, όπως έκανε και η Μάλτα με αποτέλεσμα το Aquarius να περιπλανάται στη Μεσόγειο για αρκετές ημέρες. Οι συνθήκες διαβίωσης πάνω στο πλοίο που είχε υπεράριθμους επιβάτες ήταν άθλιες.

Τη λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε έδωσε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ λίγες ημέρες αφού ανέλαβε την εξουσία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να δεχτεί τους μετανάστες. Για την ασφαλή μεταφορά τους οι ιταλικές αρχές διέθεσαν δυο πλοία και έτσι οι μετανάστες μοιράστηκαν ανάμεσα στα τρία πλοία. Η άρνηση της Ιταλίας και οι δηλώσεις του νέου υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι βύθισαν την Ευρώπη σε μια νέα κρίση σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και δημιούργησαν διπλωματική ένταση μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκτακτη "μίνι" Συνοδο Κορυφής για το προσφυγικό θέλει η Μέρκελ

Ισπανία: Διεσώθησαν περισσότεροι από 900 μετανάστες, εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί

SHARE:

24Media Network