Ισπανία: Κρατά κλειστά τα λιμάνια της για τα κρουαζιερόπλοια

Ισπανία: Κρατά κλειστά τα λιμάνια της για τα κρουαζιερόπλοια
Η Ισπανία κρατά κλειστά τα λιμάνια της για τα κρουαζιερόπλοια AP

Η απαγόρευση αυτή θα συνεχιστεί εωσότου η επιδημία του νέου κορονοϊού τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η Ισπανία θα διατηρήσει την απαγόρευση στα κρουαζιερόπλοια να προσδένουν στα λιμάνια της προκειμένου να σταματήσει τη διασπορά της COVID-19, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο (27/6).

Τα κρουαζιερόπλοια, με χιλιάδες επιβάτες, έκαναν συχνά στάσεις στα λιμάνια των Βαλεαρίδων Νήσων, των Καναρίων Νήσων, της Βαρκελώνης και της Μάλαγας, ωστόσο τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση όταν η Ισπανία τέθηκε σε καραντίνα την 14η Μαρτίου.

Η απαγόρευση αυτή θα συνεχιστεί εωσότου η επιδημία του νέου κορονοϊού τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ακόμα κι αν η χώρα ανοίγει τον τουριστικό τομέα της, σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει μια βιομηχανία που έχει πληγεί σφόδρα.

Η διατήρηση της απαγόρευσης περιγράφεται ως ένα «αναλογικό, αντικειμενικό μέτρο που βρίσκεται σε συμφωνία με τους στόχους που έχει ορίσει η επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟΥ για την ανακοπή της διασποράς του ιού», τονίζεται στο διάταγμα.

Το 2019, 10 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιερόπλοιων επισκέφθηκαν την Ισπανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα