Ισπανία: Νεκρό εντοπίστηκε ένα 5χρονο παιδί σε πλεούμενο με μετανάστες

Ισπανία: Νεκρό εντοπίστηκε ένα 5χρονο παιδί σε πλεούμενο με μετανάστες
Μετανάστες σε σκάφος (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Emilio Morenatti

Ένα ανήλικο παιδί βρέθηκε νεκρό πάνω σε πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, μεταξύ αυτών και δύο βρέφη, ανοικτά των Καναρίων.

Ένα παιδί “περίπου πέντε ετών” βρέθηκε νεκρό ανοικτά των ακτών του ισπανικού αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων, σε ένα πλεούμενο με μετανάστες στο οποίο επέβαιναν επίσης δύο βρέφη και περίπου 20 γυναίκες, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνολικά περίπου 50 μετανάστες “από την υποσαχάρια Αφρική” επιχείρησαν να διαπλεύσουν τις ακτές της βορειοδυτικής Αφρικής προς τα Κανάρια με το μήκους μόλις “επτά μέτρων” πλεούμενο που διασώθηκε χθες βράδυ νοτιοδυτικά του νησιού Γκραν Κανάρια, δήλωσαν μέλη της ισπανικής ακτοφυλακής στο AFP.

Ένα παιδί “περίπου πέντε ετών” βρέθηκε νεκρό πάνω στο πλεούμενο, προσέθεσαν, διευκρινίζοντας πως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, έξι ανήλικοι, μεταξύ των οποίων και το παιδάκι αυτό και 23 γυναίκες βρίσκονταν πάνω στο σκάφος, περίπου οι μισοί από τους επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του αρχιπελάγους, οι άλλοι πέντε ανήλικοι είναι δύο βρέφη, δύο παιδιά ηλικίας έξι ετών και ένα, επτά ετών.

Χρειάστηκε να απομακρυνθούν, μαζί με δύο ενήλικες, με ελικόπτερο και στη συνέχεια να νοσηλευθούν καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση σοβαρής αφυδάτωσης ή υποθερμίας, προσέθεσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο λιμάνι του Αργκινεγκίν, στο νησί Γκραν Κανάρια.

Τουλάχιστον 887 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους 60 παιδιά, από τις αρχές του έτους στην προσπάθειά τους να φθάσουν τα Κανάρια Νησιά από τη δυτική Αφρική, αριθμός διπλάσιος και πλέον της ίδιας περιόδου πέρυσι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, 14.720 μετανάστες έφθασαν στα Κανάρια από την 1η Ιανουαρίου έως τις 15 Οκτωβρίου, σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020.

Η Ισπανία αποτελεί μία από τις κυριότερες πύλες εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη, όμως συχνά είναι μόνο ένας σταθμός. Πολλοί από τους μετανάστες θέλουν στην πραγματικότητα να φθάσουν στη Γαλλία και πολύ συχνά αναγκάζονται να πληρώσουν και πάλι διακινητές προκειμένου να περάσουν τα σύνορα των δύο χωρών.

Επτά από αυτούς τους διακινητές, που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες από τη βόρεια Αφρική και τη δυτική Ισπανία προς τη Γαλλία, συνελήφθησαν στη Χώρα των Βάσκων και στη Ναβάρα (βόρεια Ισπανία), ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική πολιτοφυλακή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version