Ισπανία: Ο Σάντσεθ πλέκει το εγκώμιο του Μπάιντεν

Ισπανία: Ο Σάντσεθ πλέκει το εγκώμιο του Μπάιντεν
Πέδρο Σάντσεθ AP

Ο Πέδρο Σάντσεθ χαιρέτισε την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ. Τι δήλωσε ο Ισπανός Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ χαιρέτισε σήμερα την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, ως ένα «πολύ καλό νέο για την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Δημοκρατικός, που αναμένεται να διαδεχθεί στον προεδρικό θώκο τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο, θεωρείται πιο θετικά διακείμενος στα συμφέροντα της Ευρώπης, ιδίως στο θέμα των εμπορικών σχέσεων, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

«Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό νέο για την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από τέσσερα περίπλοκα και δύσκολα χρόνια που είχαμε με την απερχόμενη διοίκηση, με τη διοίκηση Τραμπ», απάντησε ο Πέδρο Σάντσεθ ενώπιον βουλευτών, που τον ρώτησαν σχετικά.

Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ο Τραμπ «αύξησε τους φόρους, οι οποίοι επηρεάζουν σημαντικούς τομείς της οικονομίας μας, όπως εκείνον στη βιομηχανία γεωργικών τροφίμων».

«Πιστεύω πως έχουμε όλοι επίγνωση για το τι συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τη διοίκηση των ΗΠΑ και τη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η ελαιουργική βιομηχανία της Ισπανίας επλήγη, όταν η Ουάσιγκτον επέβαλε δασμούς ύψους 35% στις εξαγωγές μαύρων ισπανικών ελιών το 2018, υπό το επιχείρημα ότι πωλούνταν σε πολύ χαμηλή τιμή και επωφελούνταν άδικων επιδοτήσεων σε βάρος των Αμερικανών παραγωγών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα