Ισπανία: Οι Anonymous διέρρευσαν τους λογαριασμούς του Λαϊκού Κόμματος

Ισπανία: Οι Anonymous διέρρευσαν τους λογαριασμούς του Λαϊκού Κόμματος

Διαρροή λογαριασμών του συντηρητικού κυβερνώντος Λαϊκού κόμματος της Ισπανίας (PP), από τους Anonymous

Οι Anonymous ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά κατάφεραν να εισχωρήσουν στους λογαριασμούς του συντηρητικού κυβερνώντος Λαϊκού κόμματος της Ισπανίας (PP), από το 1990 μέχρι και το 2011.

Προσφάτως, ο δικαστής που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση Gürtel, ένα πολιτικό σκάνδαλο διαφθοράς που εκκρεμεί και στοχοποιεί τα μέλη του Λαϊκού Κόμματος, ζήτησε πρόσβαση στα έγγραφα που χρονολογούνται από το 1990 με την υποψία της παράνομης χρηματοδότησης.

Τα μέλη του εν λόγω κόμματος το αρνήθηκαν, ισχυριζόμενα ότι ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν έγγραφα των τελευταίων 5 ετών.

Ωστόσο, οι Anonymous τη Δευτέρα ανέλαβαν δράση και ανέβασαν στην ιστοσελίδα anonyourvoice.com, (η οποία έχει πέσει) δεδομένα 5GB, τα οποία περιλαμβάνουν στοιχεία των λογαριασμών του κόμματος και ταυτόχρονα δημοσιοποίησαν τα οικονομικά τους στοιχεία από το 1990 και μετά.

"Ό,τι πρέπει να δημοσιοποιηθεί, θα δημοσιοποιηθεί", ανέφεραν οι Anonymous.

Χιλιάδες πολίτες μέσω του διαδικτύου άρχισαν να μοιράζονται τα έγγραφα, ενώ όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει την εξέταση των εγγράφων μπορεί να το κάνει στο twitter, χρησιμοποιώντας το hashtag #CuentasdelPP

Σημειώνεται ότι η El Mundo, δημοσίευσε, αφού παρέδωσε στο Ανώτατοι Δικαστήριο χειρόγραφα λογιστικά έγγραφα τα οποία μαρτυρούν παράνομες μυστικές πληρωμές προς ηγετικά του στελέχη, περιλαμβανομένου του σημερινού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Τα χειρόγραφα της διαφθοράς ''καίνε'' τον Ραχόι

SHARE:

24Media Network