Ισπανία: Συνελήφθη ο ράπερ Πάμπλο Χασέλ που είχε κλειδωθεί σε Πανεπιστήμιο

Ισπανία: Συνελήφθη ο ράπερ Πάμπλο Χασέλ που είχε κλειδωθεί σε Πανεπιστήμιο
Ο Πάμπλο Χασέλ 2021 Paul White / AP Photo

Ο Ισπανός ράπερ είχε οχυρωθεί σε Πανεπιστήμιο της Καταλονίας μετά την καταδίκη του. Συνελήφθη μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.

Η καταλανική αστυνομία συνέλαβε τον ράπερ Πάμπλο Χασέλ, ο οποίος είχε οχυρωθεί μαζί με υποστηρικτές του στο Πανεπιστήμιο της Λέριντα στην Καταλονία, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την ισπανική τηλεόραση.

Αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε νωρίς το πρωί για την σύλληψη του ράπερ, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης για εξύβριση της μοναρχίας και της αστυνομίας μέσω του Twitter, είχε ανακοινώσει προηγουμένως η αστυνομία.

Ο Ισπανός ράπερ είχε οχυρωθεί από χθες στο καταλανικό πανεπιστήμιο, μαζί με μία δεκαριά υποστηρικτές του, για να αποφύγει την σύλληψη που έχει προκαλέσει πολεμική στην Ισπανία.

Οι αστυνομικοί εισήλθαν στο πανεπιστήμιο και άρχισαν να βγάζουν έξω έναν έναν τους υποστηρικτές του ράπερ. «Εισήλθαμε στο πανεπιστήμιο και ξεκινήσαμε επιχείρηση με στόχο την τήρηση της δικαστικής απόφασης» για την σύλληψή του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας κατά την έναρξη της επιχείρησης. .«Εχουν στηθεί κάποια οδοφράγματα για να εμποδίσουν την είσοδο της αστυνομίας. Κανένα σοβαρό επεισόδιο προς το παρόν», συνέχισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας όσο η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ράπερ είχε προθεσμία μέχρι την περασμένη Παρασκευή για να παραδοθεί και να αρχίσει την έκτιση της 9μηνης ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί για τα tweet με τα οποία χαρακτήριζε «σκ…τομισθοφόρους» τους αστυνομικούς, κατηγορώντας τους για βασανιστήρια και δολοφονίες.

«Πρέπει να έρθουν να με αρπάξουν και αυτό θα είναι χρήσιμο για να εκθέσει το πραγματικό πρόσωπο του κράτους, το πρόσωπο μιας ψεύτικης δημοκρατίας», δήλωσε τηλεφωνικά ο ράπερ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαδηλώσεις υποστήριξης του ράπερ πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Μαδρίτη και την Βαρκελώνη, ενώ 200 προσωπικότητες του ισπανόφωνου κόσμου του πολιτισμού, ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ και ο ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ, υπέγραψαν κείμενο υπέρ του.

Η υπόθεση εξελίχθηκε σε ακανθώδες θέμα για την ισπανική κυβέρνηση της αριστεράς και κυρίως για το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα «μία μεταρρύθμιση» ώστε «οι φραστικές παρεκβάσεις στο πλαίσιο καλλιτεχνικών, πνευματικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων» να μην αποτελούν ποινικό αδίκημα και να μην τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα