Ισπανία: Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για τη δολοφονία του 24χρονου Σαμουέλ

Ισπανία: Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για τη δολοφονία του 24χρονου Σαμουέλ
Αστυνομία στην Ισπανία (φωτογραφία αρχείου) AP

"Η έρευνα παραμένει ανοιχτή μέχρι να αποσαφηνιστούν πλήρως τα γεγονότα. Δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών", ανέφερε η αστυνομία.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες ως ύποπτους για τον θάνατο του Σαμουέλ Λουίθ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην Α Κορούνια, το περασμένο Σάββατο και οι αρχές υποψιάζονται ότι έπεσε θύμα ομοφοβικού μίσους.

«Η έρευνα παραμένει ανοιχτή μέχρι να αποσαφηνιστούν πλήρως τα γεγονότα. Δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών», ανέφερε η αστυνομία σε μια ανάρτηση στο Twitter.

Ο 24χρονος βοηθός νοσηλευτή δολοφονήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έξω από ένα νάιτκλαμπ. Ένας μάρτυρας που μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta είπε ότι ένας από τους δράστες φώναζε ομοφοβικές ύβρεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Το βράδυ της Δευτέρας οργανώθηκαν πολλές διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας, με τους συγκεντρωμένους να εκφράζουν οργή για τη δολοφονία και να ζητούν να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Στη Μαδρίτη αστυνομικοί χτύπησαν με γκλομπ ορισμένους διαδηλωτές και η κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνα για τη συμπεριφορά τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα