Ισπανία: Την παραίτηση του κορυφαίου επιδημιολόγου ζητούν οι γιατροί

Ισπανία: Την παραίτηση του κορυφαίου επιδημιολόγου ζητούν οι γιατροί
Γιατροί στην Ισπανία AP

Οι γιατροί της χώρας ζητούν την "άμεση παραίτηση" του κορυφαίου επιδημιολόγου της κυβέρνησης εξαιτίας της "προφανούς και παρατεταμένης ανικανότητάς του".

Το Γενικό Συμβούλιο Ιατρικών Ενώσεων της Ισπανίας ζήτησε την “άμεση παραίτηση” του Φερνάντο Σιμόν από τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Συντονισμού για Ειδοποιήσεις Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Υγείας για την “προφανή και παρατεταμένη ανικανότητά του” στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τις 52 ιατρικές ενώσεις της χώρας, αναφέρει ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις του Σιμόν “φανερώνουν έλλειψη κινήτρου, παρανόηση και έλλειψη ευαισθησίας και εκφράζουν μια προφανή άγνοια της δουλειάς του, της ευθύνης του και του λειτουργήματος των επαγγελματιών γιατρών”.

Οι γιατροί αναφέρονται στο σχόλιο που έκανε ο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, όταν υποβάθμισε τα κρούσματα της Covid-19 μεταξύ των εκπροσώπων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου “είναι από τα περισσότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του κλάδου γειτονικών χωρών”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα