Ισραήλ: Χάνεται η γη κάτω από τα πόδια του Νετανιάχου

Ισραήλ: Χάνεται η γη κάτω από τα πόδια του Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε κοινές δηλώσεις Τύπου με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ, στην Ιερουσαλήμ, 30 Αυγούστου 2020 AP

Η διαφαινόμενη απώλεια της εξουσίας κάνει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να χάνει την ψυχραιμία του και να παίζει τα ρέστα του.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται αντιμέτωπος με την απώλεια της εξουσίας για πρώτη φορά μετά από 12 συνεχή χρόνια στην Πρωθυπουργία του Ισραήλ και παίζει τα ρέστα του έτσι ώστε κάτι τέτοιο να μην συμβεί.

Μετά τη συμφωνία οκτώ αντιπολιτευόμενων κομμάτων φαίνεται ότι στη χώρα σχηματίζεται νέα κυβέρνηση η οποία δεν συμπεριλαμβάνει το κόμμα του Ισραηλινού Πρωθυπουργού.

Γι’ αυτό και ο ίδιος έσπευσε να παίξει το παιχνίδι της κινδυνολογίας: “Ο νέος συνασπισμός είναι αριστερός και επικίνδυνος” έγραψε στο twitter ο Νετανιάχου και κάλεσε τους δεξιούς βουλευτές της Κνεσέτ να καταψηφίσουν στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο Νετανιάχου βέβαια γνωρίζει ότι αριστερές καταβολές έχει μόλις ένα από το κόμματα του συνασπισμού και ότι πρόκειται για ετερόκλητη συμμαχία αλλά ρίχνει νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης για να κρατήσει τη θέση του.

Γιατί; Διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή χάσει την πρωθυπουργία που είναι και το πιθανότερο σενάριο, θα είναι πιο εύκολο να δικαστεί για τις υποθέσεις διαφθοράς για τις οποίες κατηγορείται.

Την ίδια ώρα ο συνασπισμός αναζητά το μαγικό αριθμό των 61 βουλευτών για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.Δεν είναι δεδομένο ότι θα τους βρει…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα