Ισραήλ: Η πολυπληθέστερη εκδήλωση μετά την έναρξη της πανδημίας έγινε σε προσκύνημα

Ισραήλ: Η πολυπληθέστερη εκδήλωση μετά την έναρξη της πανδημίας έγινε σε προσκύνημα
Παραδοσιακή γιορτή στο Ισραήλ AP

Που και για ποιο λόγο έλαβε χώρα η πολυπληθέστερη δημόσια εκδήλωση στο Ισραήλ μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Πέμπτη το βράδυ σε ένα ετήσιο προσκύνημα στο βόρειο Ισραήλ στην πολυπληθέστερη δημόσια εκδήλωση που έγινε στη χώρα μετά την έναρξη της πανδημίας Covid-19.

Μια χώρα με 9,2 εκατομμύρια κατοίκους, που ηγείται της πιο ταχείας εκστρατείας εμβολιασμού στον κόσμο, το Ισραήλ ξεκίνησε σταδιακά να βγαίνει από το τρίτο lockdown στις αρχές Φεβρουαρίου, αφού είχε λάβει αυστηρά μέτρα για σχεδόν ένα χρόνο, όπως ήταν η απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων, για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους καταργήθηκε την Κυριακή.

Το προσκύνημα, που πραγματοποιείται κατά την εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Όμερ, γίνεται στο Μερόν, στο βόρειο Ισραήλ, γύρω από το φερόμενο τάφο του ραβίνου Σιμόν Μπαρ Γιοχάι, ενός ταλμουδιστή του 2ου αιώνα μ.Χ. στον οποίο αποδίδεται το Ζοχάρ, κεντρικό βιβλίο του εβραϊκού μυστικισμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές επέτρεψαν την παρουσία 10.000 ατόμων στον ταφικό περίβολο, αλλά, σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 650 λεωφορεία ναυλώθηκαν από όλη τη χώρα μεταφέροντας περίπου 30.000 άτομα.

Σε μια ανακοίνωση της η ισραηλινή αστυνομία κάλεσε τους συμμετέχοντες «να τηρούν τις οδηγίες ώστε οι εορτασμοί να γίνουν χωρίς συμβάντα».

Περίπου 5.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για την ασφάλεια του προσκυνήματος.

Το 2019, οι διοργανωτές υπολόγιζαν τον αριθμό των προσκυνητών που συμμετείχαν σε 250.000. Πέρυσι, η εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Από τον Δεκέμβριο, περισσότερα από πέντε εκατομμύρια Ισραηλινοί (53% του πληθυσμού) έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της Covid-19, ή περίπου το 80% του πληθυσμού άνω των 20 ετών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τη χώρα που έχει καταγράψει περίπου 838.000 κρούσματα κορονοϊού και περισσότερους από 6.300 θανάτους από τη νόσο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα