Ιταλία: Απήχθη εξάχρονος από τον παππού του μετά τον θάνατο των γονιών του

Ιταλία: Απήχθη εξάχρονος από τον παππού του μετά τον θάνατο των γονιών του
Εικόνες από το τραγικό δυστύχημα, στην Ιταλία που στοίχισε τη ζωή σε 14 άτομα, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά. ap/Luca Bruno

Συναγερμός στις αρχές για την απαγωγή εξάχρονου παιδιού Ισραηλινής υπηκοότητας που ζούσε στην Ιταλία, το οποίο απήγαγε ο παππούς του και το μετέφερε πίσω στο Ισραήλ.

Ο Eitan Biran, ένας εξάχρονος με καταγωγή από το Ισραήλ που ζούσε στην Ιταλία, απήχθη από τον παππού του, μετά τον θάνατο των γονιών του και μεταφέρθηκε, χωρίς τη συγκατάθεση των υπόλοιπων συγγενών, στο Ισραήλ.

Ο εξάχρονος ήταν ο μόνος που επέζησε στο τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις 23 Μαϊου του 2021, με ένα τελεφερίκ το οποίο έπεσε από ύψος 20 μέτρων σε δασώδη έκταση στην Ιταλία.

Ιταλοί εισαγγελείς ξεκίνησαν αμέσως έρευνα για το αγόρι, το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της μάχης των συγγενών, για την επιμέλειά του.

Μετά τον θάνατο των γονιών του, την επιμέλεια του παιδιού είχε αναλάβει ο θείος του στην Παβία, της Ιταλίας. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, ο παππούς του εξάχρονου παιδιού ταξίδεψε από το Ισραήλ στην Ιταλία για να δει τον μικρό, μετά τον θάνατο των γονιών του.

Ο παππούς πήγε το πρωί του Σαββάτου (11/09) βόλτα με τον Eitan, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του θείου του, όπως είχε συμφωνηθεί.

Η ιταλική αστυνομία, ξεκίνησε αμέσως έρευνες και διαπίστωσε πως το παιδί είχε απαχθεί από τον παππού του και είχε ταξιδέψει μέχρι το Ισραήλ. Ο παππούς του είχε στην κατοχή του, το ισραηλινό διαβατήριο του παιδιού και κατάφερε να το πάρει μαζί του στο Ισραήλ, ταξιδεύοντας με αεροπλάνο.

Σε δήλωσή του στο ισραηλινό ραδιόφωνο 103FM είπε: “Δεν απαγάγαμε τον Eitan και δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη. Τον φέραμε πίσω στο σπίτι. Έπρεπε να το κάνουμε, καθώς δεν είχαμε νέα για την υγεία του και τη ψυχική του κατάσταση. Αν ο δικαστής δεν είχε προγραμματίσει συναντήσεις (με το παιδί), δεν θα το είχαμε δει”.

Ο θείος του παιδιού που ζούσε κι εκείνος στην Ιταλία και είχε μέχρι τώρα την κηδεμονία του, προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον παππού, ο οποίος φέρεται να απάντησε στα μηνύματα του θείου: “Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι του”.

Βίντεο από κάμερες CCTV διέρρευσαν στα Μέσα, επιβεβαιώνοντας την τραγική πτώση του τελεφερίκ. Μέχρι τώρα οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα με το τελεφερίκ, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 15 άτομα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα