Ιταλία: Δύο νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι σε σύγκρουση εμπορικών πλοίων

Ιταλία: Δύο νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι σε σύγκρουση εμπορικών πλοίων

Ναυτική τραγωδία στη βόρεια Αδριατική, με δύο άτομα να πνίγονται και τέσσερα να αγνοούνται μετά από σύγκρουση πλοίων εν μέσω κακοκαιρίας

Δύο άνθρωποι πνίγηκαν, ενώ τέσσερις αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί, έπειτα από τη σύγκρουση δύο εμπορικών πλοίων εν μέσω κακοκαιρίας στη βόρεια Αδριατική, στα ανοικτά του ιταλικού λιμανιού της Ραβένας, ανακοίνωσαν Ιταλοί αξιωματούχοι.

Οι δύο νεκροί ναύτες ανήκαν στο ενδεκαμελές πλήρωμα του εμπορικού πλοίου Gokbel υπό τουρκική σημαία το οποίο ναυάγησε μετά τη σύγκρουση με ένα άλλο υπό σημαία του Μπελίζ, το Lady Aziza . Τα δύο σκάφη συγκρούσθηκαν μέσα σε τρικυμία σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την ακτή.

Όπως δήλωσε στην ιταλική κρατική τηλεόραση ο δήμαρχος της Ραβένας Φαμπρίτσιο Ματεούτσι, όλο το πλήρωμα του Gokbel ήταν Τούρκοι. Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 10 πμ ώρα Ελλάδας.

Ο Ματεούτσι πρόσθεσε ότι διασώθηκαν πέντε μέλη του πληρώματος του τουρκικού πλοίου, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το άλλο πλοίο δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το ατύχημα αυτό σημειώθηκε ενώ στην Ιταλία υπήρχε ήδη κινητοποίηση για το φλεγόμενο Norman Atlantic, στο στενό του Οτράντο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network