Ιταλία: Γρήγορο τεστ για τους πολίτες που φτάνουν από Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία και Μάλτα

Ιταλία: Γρήγορο τεστ για τους πολίτες που φτάνουν από Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία και Μάλτα
Αεροδρόμιο στο Μιλάνο Piero Cruciatti/LaPresse via AP

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για τους πολίτες που φτάνουν στην Ιταλία από τέσσερις χώρες.

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού στους πολίτες που φθάνουν στη χώρα από την Ισπανία, την Κροατία, τη Μάλτα και την Ελλάδα.

Το ανακοίνωσε, μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα: “Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, για να υπερασπιστούμε τα αποτελέσματα που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες, χάρη στις θυσίες όλων μας”, υπογράμμισε ο Σπεράντσα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, τα “γρήγορα τεστ” (η απάντηση, όπως γράφει ο Τύπος, θα δίδεται μέσα σε περίπου είκοσι λεπτά) θα πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια. Τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η επιβολή καραντίνας σε χιλιάδες Ιταλούς οι οποίοι, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους πολίτες φτάνουν στην Ιταλία από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, η κυβέρνηση Κόντε έχει αποφασίσει την επιβολή προληπτικής καραντίνας. Το τελευταίο 24ωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 481 νέα κρούσματα κορονοϊού και δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα