Ιταλία: Καταδίκη 13 ετών στον πρώην δημάρχο του Ριάτσε

Ιταλία: Καταδίκη 13 ετών στον πρώην δημάρχο του Ριάτσε
Ο πρώην δήμαρχος της κωμόπολης Ριάτσε, Μίμο Λουκάνο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/epa

Ποινή φυλάκισης 13 ετών, επέβαλε στον πρώην Ιταλό δήμαρχο του Ριάτσε, Μίμο Λουκάνο, το δικαστήριο του Λόκρι στην Καλαβρία.

Η ιταλική δικαιοσύνη καταδίκασε σε δεκατρία χρόνια και δύο μήνες φυλάκισης τον Μίμο Λουκάνο, πρώην δήμαρχο της κωμόπολης Ριάτσε. Ο Μίμο Λουκάνο καταδικάσθηκε για απάτη, χρηματισμό και στήριξη της παράτυπης μετανάστευσης.

Πρόκειται για δήμαρχο που στο παρελθόν είχε δημιουργήσει το σύστημα ‘Xenia’, με διακηρυγμένο στόχο την ευρεία φιλοξενία και κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων.

Όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το ότι οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την καταδίκη του σε επτά χρόνια και έντεκα μήνες φυλάκισης, ενώ η ποινή που αποφάσισαν οι δικαστές ξεπερνά τα 13 χρόνια φυλάκισης.

Ο εισαγγελέας του Λόκρι (οι αρχαίοι Επιζεφύριοι Λοκροί) της Καλαβρίας υπογράμμισε ότι «δεν καταδικάζεται η φιλοξενία των μεταναστών, αλλά ένα σύστημα βάσει του οποίου στους μετανάστες και πρόσφυγες κατέληγαν μόνο κάποια ψίχουλα». «Η εισαγγελία ουσιαστικά υποστήριξε ότι πίσω από την πρωτοβουλία αυτή υποδοχής και φιλοξενίας είχε στηθεί ένα πραγματικό εγκληματικό σύστημα», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

«Μένω άναυδος, αφιέρωσα όλη μου την ζωή στην υπεράσπιση των τελευταίων και των κατατρεγμένων. Αν δεν με βοηθούσαν, δεν θα είχα ούτε τα αναγκαία χρήματα για να πληρώσω τους δικηγόρους μου. Περίμενα να αθωωθώ» απάντησε ο Λουκάνο μετά την ανάγνωση της δικαστικής απόφασης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα