Ιταλία: Lockdown στη στεριά, κρουαζιέρες στη θάλασσα

Ιταλία: Lockdown στη στεριά, κρουαζιέρες στη θάλασσα
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

H Ιταλία μπαίνει ξανά σε καθεστώς σκληρού lockdown, αν και τα κρουαζιερόπλοια από και προς τα ιταλικά λιμάνια έχουν ήδη ξεκινήσει τα πρώτα ταξίδια.

Μπορεί η Ιταλία να βρίσκεται σε αυστηρό lockdown με απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό και πλήρες κλείσιμο της χώρας κατά τη διάρκεια του Πάσχα, αλλά στη θάλασσα οι κανόνες μοιάζουν ανύπαρκτοι.

Τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Grandiosa είναι τα μοναδικά που πλέουν στην Μεσόγειο, με επταήμερα ταξίδια σε ένα περιβάλλον που θυμίζει εποχές πρό πανδημίας, αν και στην πραγματικότητα τα πρωτόκολλα υγείας που ισχύουν για κάθε επιβάτη και μέλος του προσωπικού είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Πριν και μετά από κάθε ταξίδι, τα μέλη του προσωπικού και οι επιβάτες καλούνται να υποβάλλουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, ενώ και τα πρωτόκολλα χρήσης μάσκας σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους τηρούνται αυστηρά, καθώς ο κάθε επιβάτης φοράει βραχιολάκι με το οποίο δηλώνει καταφατικά στην επιτήρηση των επαφών του για το ενδεχόμενο κρούσματος. Οι εσωτερικοί χώροι απολυμαίνονται διαρκώς, ενώ μέσα στο πλοίο γίνονται δεκτοί μόνο πολίτες των χωρών της συνθήκης Σένγκεν, αλλά και της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας.

Την προηγούμενη Τετάρτη, ένα ακόμα πλοίο της Grandiosa αναχώρησε από το λιμάνι της Τσιβιταβέτσια για την προγραμματισμένη κρουαζιέρα του Πάσχα, με 2.000 επιβάτες (το πλοίο δέχεται ως και 6.000 επιβάτες) και στάσεις σε προορισμούς όπως η Νάπολι και η Βαλέτα της Μάλτας, λίγο πριν επιστρέψει ξανά, στο λιμάνι της Τζένοα.

Αν και η βιομηχανία της κρουαζιέρας κατά το 2019 κατέγραψε το ιστορικό ρεκόρ των 30 εκατομμυρίων επιβατών παγκοσμίως, η χρονιά που ακολούθησε, εκλεισε με μόλις 350.000 επιβάτες. Το πλήρες άνοιγμα της κρουαζιέρας παγκοσμίως, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022, με την επανεκκίνηση των ταξιδιών μέχρι και στην πολιτεία της Αλάσκα. Η Royal Carribean Cruises, ένα από τα πιο γνωστά brands του τουρισμού σε τροπικά νησιά, θα πραγματοποιήσει ταξίδια από και προς τα νησιά της Καραϊβικής μέσα στον Ιούλιο της φετινής χρονιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα